MAJKO MILA

Dodge Challenger SRT Hellcat serijski dolazi sa 707 KS!

02.07.2014 u 13:04

Bionic
Reading

Kada je Dodge prije nešto više od dva mjeseca objavio plan proizvodnje najsnažnijeg Challengera ikad - SRT Hellcat - medijsko izvješće spominjalo je tek da će 6,2-litreni HEMI raspolagati s više od 600 KS. Kakva patka!

Istina je da će turbopunjeni V8 imati više od 700 KS! Nije pogreška - sedam stotina konjskih snaga!

Zapravo, 707 KS, da budemo precizniji. Ovo SRT Hellcat ne čini samo najsnažnijim Challengerom ikad, već najsnažnijim Dodgeom uopće, pored kojeg luđak Viper djeluje poput umiljate male mace.

Ako to dosad nije evidentno, SRT Hellcat je također najsnažniji američki muscle car svih vremena koji će za doručak, osim vlastitih guma, jesti sve Ford Mustange, Chevrolet Corvette i Camaroe na koje naiđe.

Kad smo već kod guma, ovo čudo isključivo na stražnju osovinu šalje i 880 Nm okretnog momenta. Dodge je morao iskoristiti modificirani osmerobrzinski automatski mjenjač za ova opterećenja, no moramo priznati da ne bismo voljeli biti na njegovom mjestu.

Amerikanci ne navode još uvijek podatke o performansama, no ne bi nas iznenadilo da SRT Hellcat probija zvučni zid ako ne krajnjom brzinom, onda zasigurno zvukom koji proizvodi njegov monstruozni V8.

Kakav stroj, kakav stroj...

Dodge Challenger SRT Hellcat serijski dolazi sa 707 KS!