ISKETCHNOTE

Digitalizirajte bilješke u trenu

26.09.2013 u 08:59

Bionic
Reading

ISketchnote je pametno pokrivalo za iPad koje u stvarnom vremenu pretvara bilješke s papira u digitalne bilješke na iPadu

Mnogi, unatoč svim mogućim digitalnim napravama koje su im na raspolaganju, i dalje za pravljenje bilješki posežu za olovkom i papirom. Navika je vražja stvar.

I dok su bilješke na papiru zgodna stvar kad vam se, recimo, isprazni baterija na tabletu ili laptopu, isto vam tako mogu zadavati glavobolju kad ih treba digitalizirati.

Kompromisno rješenje ponudila je ekipa iz francuskog ISKN Teama kada je osmislila iSketchnote, pametno pokrivalo za iPad koje omogućuje digitaliziranje bilježaka u tren oka.

Kako piše Brit.co, dovoljno je bilo koji list papira staviti na pametnu podlogu, uzeti u ruku iSketchnote kemijsku olovku i početi pisati. Podloga je povezana s iPadom, a iSketchnote aplikacija u stvarnom vremenu prenosi bilješke s papira u digitalni oblik.

Korisnik može bilješku podijeliti s drugima putem društvenih mreža ili e-maila, ali i kao na filmu promatrati kako je sama bilješka nastala. Originalna papirnata bilješka može poslužiti za arhivu ili, ako nije zadovoljila, za gađanje koša za smeće.

ISKN Team je za pokretanje proizvodnje prvih tisuću primjeraka iSketchnotea početni kapital potražio na Kickstarteru. Iako im je cilj bio prikupiti 35 tisuća dolara (oko 200 tisuća kuna), u samo dva tjedna prikupili su više od 230 tisuća dolara (oko 1,3 milijuna kuna).

Kako akcija prikupljanja novčane potpore traje i dalje, nije isključeno da dosegnu i cilj od 250 tisuća dolara što bi im omogućilo razvoj iSketchnotea koji se može povezati i s računalom.

Bez obzira na to koliko novca na kraju prikupili, čini se kako ćemo sredinom 2014. imati prilike vidjeti i prva iSketchnote pametna pokrivala za iPade na tržištu po cijeni od 199 dolara (1120 kuna). ISKN Team prije samog lansiranja proizvoda planira posjetiti i sajam CES u Las Vegasu i tamo pokazati rezultate Kickstarter kampanje.

Bilo bi super i da naprave iSketchnote koji bi radio i s tabletima koji koriste Android, ali to im, barem za sad, nije u planu.