BOLJI OD MACBOOK PRO

Dell Precision M3800 je prava 15-inčna mobilna radna stanica

02.02.2015 u 07:05

Bionic
Reading

Dell priopćava kako je njihova najtanja i najlakša prava 15-inčna mobilna radna stanica na svijetu od sada dostupna i s opcijom zaslona 4K Ultra HD razlučivosti (3.840 puta 2.160 piksela) i IGZO2 tehnologijom na 15,6-inčnom UltraSharp touch zaslonu izrađenom od Corning Gorilla NBT stakla

S više od osam milijuna piksela 4K Ultra HD zaslon je panel s najvišom razlučivosti dostupnom na 15-inčnoj radnoj stanici, omogućavajući korisnicima uživanje u 59 posto višoj razlučivosti od one na Retina zaslonu kod 15-inčnog Apple MacBook Pro računala (3,4 milijuna piksela više). Zaslon na Dell Precision M3800 ima i multi-touch funkciju za 10 pristiju čime korisnicima omogućava intuitivan način interakcije s radnom stanicom.

Dodavanjem Thunderbolt 2 porta na Precision M3800, Dell je korisnicima osigurao prednosti prijenosa podataka pri brzini do 20Gbps, što omogućava gledanje i montažu sirovog 4K videozapisa, istovremeno pohranjujući taj isti video. Intelova tehnologija Thunderbolt 2 daje najbržu prilagodljivu konekciju, simultano podržavajući zaslone visoke rezolucije i uređaja za pohranu podataka visokih performansi putem jednog kompaktnog porta.


'Snaga Dellovih radnih stanica u pozadini je radova nekih od najpoznatijih svjetskih animatora, redatelja i stručnjaka za vizualne efekte. Stroga razumijemo pritisak očekivanja da video sadržaji budu sve kreativniji te da za njihovu izradu treba što manje vremena,' izjavio je Andy Rhodes, globalni izvršni direktor za Dell radne stanice. 'Dell Precision M3800 pruža idealan spoj forme i funkcije koji odgovaraju na rastuće zahtjeve korisnika, bilo da se radi o montaži videozapisa na lokaciji snimanja, predstavljanja CAD ideja klijentima, 3D modeliranju ili animaciji.'

S obzirom da film, animacija i dizajnerski projekti često zahtijevaju upravljanje velikim i podatkovno intenzivnim grafičkim datotekama, Dell je dodao nove opcije pohrane i povećao ukupno dostupnu internu pohranu na do 2 TB, što je dvostruko više od SSD kapaciteta pohrane na računalu Apple MacBook Pro. Novi Dell Precision M3800 zadržao je atraktivan dizajn, dok je početna težina smanjena na samo 1,88 kg. U kućištu debelom samo 18 mm nalazi se četverojezgreni procesor Intel Core i7 4. generacije, profesionalna grafika NVIDIA Quadro K1100M te do 16 GB memorije, što ovom sustavu daje dovoljno snage za rad najzahtjevnijih aplikacija i radnih opterećenja.

Kako bi pokazali prednosti nove radne stanice Dell Precision M3800, Dell je naručio studiju od istraživačke tvrtke Principled Technologies kojom uspoređuje novi Precision M3800 i Apple MacBook Pro s Retina zaslonom u više zahtjevnih zadataka u Adobe Premiere Pro Creative Cloudu. Dell Precision M3800 pokazao se boljim od Apple MacBook Pro računala, izvršavajući zadatke poput transkodiranja video materijala za 26 posto manje vremena, renderiranja video sekvenci 30 posto brže od konkurentskog računala te ne dopušta značajniji gubitak kvalitete slike tijekom reprodukcije videozapisa. Također se manje zagrijavao prilikom intenzivnih opterećenja, a za razliku od MacBook Pro računala, Dell Precision M3800 ima ISV certifikat za rad s profesionalnim softverskim aplikacijama, garantirajući optimalne performanse i podršku.