OZBILJNE OPEKLINE

Čuvajte se šljokica na ovoj zaštitnoj futroli za iPhone!

03.08.2017 u 06:39

Bionic
Reading

Zabilježeno je više slučajeva u kojima su tekuće šljokice ozlijedile vlasnike zaštitnih futrola tvrtke MixBin. Ubrzano ih povlače iz prodaje

Ispustite li svoj pametni telefon, vjerojatno se nadate kako će zaštitna futrola obaviti sovj posao i spriječiti štetu o udarca na uređaju.

Vjerojatno zadnje što očekujete dok ga podižete s poda je opeklina. No, upravo to se dogodilo ljudima koji su kupili i koristili zaštitna futrola tvrtke MixBin, koja sad stotine tisuća primjeraka ubrzano povlači s tržišta kako ne bi ugrozili korisnike, piše Digital Trends

Plastična futrola dizajnirana za iPhone 6, 6S i 7 ima ugrađene tekuće šljokice koje plutaju dok pomičete futrolu. 

U MixBinu su se na povlačenje proizvoda odlučili nakon što su pristigle vijesti o 24 slučaja (od čega 19 u Sjedinjenim Državama) pojave nadražene kože, mjehura i opeklina nakon što je tekućina iscurila iz futrole. 

Navodno je u jednom od tih slučajeva nesretnom kupcu ostao trajni ožiljak od kemijske opekline, dok je u drugom zabilježeno oticanje noge, vrata, prsiju, gornjeg dijela tijela i ruku. 

Dosad je spornih futrola prodano više od 260 tisuća na Amazonu, web stranici GetMixBin.com, trgovinama Henri Bendel i na web stranici henribendel.com. Također su dostupne u dućanima Nordstrom Rack, Tory Burch i Victoria Secret u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku, kao i u online trgovini victoriasecret.com.

Kupcima je poručeno kako trebaju odmah prestati koristiti ih. Dobit će povrat novca ako ga zatraže - uz fotografiju proizvoda - kao i upute kako ih se riješiti.

Više fotografija spornih futrola možete pogledati ovdje.