KONFERENCIJE

Cloud Forum 19. travnja u Zagrebu

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 28.02.2017 07:21
  • Objavljeno 28.02.2017 u 07:21
cloud computing računalstvo u oblaku

cloud computing računalstvo u oblaku

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U zagrebačkom hotelu Antunović će 19. travnja biti održan prvi Cloud Forum, konferencija koja će se baviti spajanjem ponude i potražnje rješenja i usluga u računalnom oblaku

Teme konferencije Cloud Forum bit će prilike i izazovi koje donosi digitalna transformacija, utjecaj digitalnih tehnologija na automatizaciju i posljedice koje ona donosi, računalna sigurnost... Ujedno će ponuditi uvid u neke od najboljih praksi te pružiti presjek tržišta cloud uslugama u Hrvatskoj na jednom mjestu.

Konferenciju organizira udruga EuroCloud Hrvatska. Neki od projekata EuroCloud Europe su, primjerice, Credential – program zasnovan na digitalnim uslugama za važne domene poput e-Vlade, e-Zdravlja i e-Poslovanja koje zahtijevaju visoku razinu zaštite sigurnosti i privatnosti gdje je nužno koristiti razne nove mehanizme sigurnog pristupa, što uključuje visoku razinu autentikacije i autorizacije, primjenu digitalnog identiteta i slično.

Projekt CI2C je usmjeren na povećanje sigurnosti i otpornosti računalstva u oblaku i kritične informacijske infrastrukture, a CloudCatalyst ima cilj prikazati osnovne dobrobiti od cloud usluga za razvoj konkurentnosti europskog gospodarstva, javnih tijela, za pružatelje ICT usluga i ostale cloud sudionike željne razvoja i korištenja cloud rješenja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!