za one koji žele znati više

Čitanje poruka bez potvrde i važne oznake: Jeste li znali za ove zanimljive trikove na WhatsAppu

20.10.2022 u 08:33

Bionic
Reading

WhatsApp vjerojatno koristite svakodnevno, ali možda niste znali da postoje neki trikovi s kojima možete iskoristiti puni potencijal ove aplikacije. Evo šalabahtera

WhatsApp je odlična aplikacija za dopisivanje, ali postoji puno trikova s kojima ona može postati još bolja. Bilo da koristite Android ili iOS, evo popisa njih nekoliko zbog kojih ćete postati stručnjaci za WhatsApp.

  • Premjestite razgovor na vrh. Korisnici Androida trebaju duže pritisnuti razgovor i na vrhu zaslona pritisnuti ikonu pribadače. Korisnici iOS-a samo trebaju povući prstom udesno i pritisnuti 'Prikvači razgovor'.
  • Označite poruku kao važnu. Korisnici Androida trebaju prstom duže pritisnuti određenu poruku i potom pri vrhu zaslona pritisnuti ikonu zvijezde. Oni koji imaju iOS dvaput zaredom trebaju pritisnuti poruku i onda označiti ikonu zvijezde.
  • Back-up razgovora. Nakon što instalirate WhatsApp na Androidu i potvrdite svoj broj telefona trebate pritisnuti 'restore'. Koristnici iOS-a trebaju otići u postavke, odarati 'razgovore', potom 'back up razgovora' i odabrati željenu opciju.
  • Podebljana slova . Ako želite podebljati slova dodajte asteriks (*) s obje strane *riječi ili fraze*. Dodajte donju crtu s obje strane _riječi ili fraze_ ako ih želite staviti u kurziv i valovitu crtu (tzv. tildu) s obje strane riječi ili fraze da biste je ~prekrižili~.
  • Doznajte kad vam je poruka pročitana. Na Androidu pritisnite i držite određenu poruku i onda pritisnite ikonu 'info'. Na iOS-u povucite prstom ulijevo preko poruke.
  • Potajice pročitajte poruku. Jedan od načina kako možete pročitati poruku pošiljatelja, bez da on dobije obavijest o tome da ste je pročitali je da stavite mobitel na zrakoplovni način prije nego što uđete u razgovor. Nakon što ste završili, samo ugasite zrakoplovni način i poruka će vam i dalje biti označena kao nepročitana.
  • Omogućite nestajuće poruke. Otvorite razgovor, pritisnite na određeni kontakt i samo upalite nestajuće poruke u opcijama.