NOVI IGRAČI

Čelnik Mercedes-Benza impresioniran uspjehom Googlea i Applea

28.01.2016 u 07:02

Bionic
Reading

Dieter Zetsche, čelna figura Mercedes Benza, izjavio je u njemačkom tjedniku Welt am Sonntag kako je vrlo impresioniran napretkom kojeg su napravili Apple i Google u svijetu automobila. IT i automobilska industrija nikad nisu bili bliži, a brojni analitičari predviđaju skoru revoluciju svijeta na četiri kotača

'Dojma smo kako te tvrtke (Apple i Google, op.a.) mogu učiniti više i znaju više od onoga što smo pretpostavljali. Istovremeno smo otkrili i kako imaju više poštovanja nego smo mislili prema onom što smo mi postigli', rekao je Zetsche za tjednik, a prenosi Reuters.

Mercedesov čelnik je uz niz drugih viših službenika imao hrpu sastanaka s kakvih 70 tvrtki iz Silicijske doline, a bilo je tu i ozbiljnih pregovora. Očekuje se kako će Mercedes-Benz ove godine zabilježiti značajan rast na tržištu SAD-a, a ova posjeta je po svoj prilici služila i za ostvarivanje partnerstava s onima koji su inovativni po Mercedesovim kriterijima.


Ovo je još jedna kap informacija o tom da i u Appleu zapravo rade na vlastitom automobilu, što je nedavno 'potvrdio' i Elon Musk, glavna figura Tesla Motorsa. Očekuje se kako će Apple na tržište automobila ući najranije 2019. godine.