ANALIZA PREUZIMANJA

Carić o Musku: Vrhunski je manipulator i vjerojatno najutjecajnija osoba na Twitteru; gdje on u toj priči osobno dobiva?

28.10.2022 u 21:18

Bionic
Reading

Lucijan Carić, stručnjak za informacijsku sigurnost rekao je u Dnevniku HRT-a, kako ne vidi gdje Elon Musk u priči s kupovinom Twitterom osobno dobiva. On je vrhunski manipulator, ima ogroman broj pratitelja i vjerojatno je najutjecajnija osoba na Twitteru, kazao je Carić o Musku

'Ne vidim gdje on u toj priči osobno dobiva. On već ima ogroman broj pratitelja, vjerojatno je najutjecajnija osoba na Twitteru, prema tome zašto nešto što besplatno koristite odjednom platite 44 milijarde dolara. Po mom je sudu to daleko precijenjeno', naglasio je te dodao kako Facebook ima mjesečni profit veći od godišnjeg prihoda Twittera.

Naglašava kako je Twitter financijski 'nejaka' tvrtka.

'Ono što sve platforme muči je način njihovog upravljanja i tu je u jednoj mjeri Musk u pravu kada govori, ali je pitanje je li on prava osoba koja će sve to dovesti u red', govori Carić za Dnevnik HRT-a.

Što se tiče slobode govora postavlja se pitanje je li ona moguća i realna, Carić je rekao kao ta sloboda govora o kojoj govori Musk je floskula.

'Katastrofalna je politika gdje ljudi gube interes za platforme na kojima se može elaborirano izraziti svoje stavove', rekao je Carić.

Dosta je zanimljiva uloga Elona Muska vezano za rat u Ukrajini. S jedne je strane pomagao satelitima Starlink, a s druge je strane imao stavove koje su mnogi tumačili kao proruske.

Carić smatra kako se Musk često 'zaleti' u stvari o kojima ništa ne zna.

  • +4
Elon Musk Izvor: Profimedia / Autor: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Cijeli razgovor možete pogledati ovdje.