POVRATAK OTPISANIH

Bing aplikacije postaju MSN aplikacije

08.09.2014 u 11:46

Bionic
Reading

Microsoftov razvojni tim zaslužan za neke od najkvalitetnijih Windows 8 i Windows Phone aplikacija uskoro donosi te aplikacije za platforme iOS i Android, no pod MSN brandom. Aplikacije uključuju News, Weather, Travel, Finance, Sports, Health & Fitness te Food & Drink, no što je bitnije - neće koristiti Bing u nazivu

Naravno, sve aplikacije će i dalje biti 'pogonjene Bing tražilicom', a nije potpuno jasno radi čega kompanija pokušava oživjeti MSN brand. Vrijedi podsjetiti kako je MSN postupno napuštan već godinama, a zamijenili su ga Windows Live i Bing. Da stvar bude upotpunjena, internetsko odredište msn.com stiže u novom ruhu (dostupno na preview linku) - prilagodljivijem no ikad prije.

Redizajn i ponovni fokus na MSN ipak donosi i ostale prepoznatljiv(ij)e elemente sučelja, poput brzih kratica (Services Stripe) za usluge Outlook.com, Office, OneNote, OneDrive, Maps i sl. Osim toga, integrirani su i Skype, Facebook te Twitter.


'Osim toga, novi MSN predstavlja aktivne informacije uz sadržaj te alate za produktivnost poput kupovnih lista, kalkulatora za štednju, provjeru simptoma, 3D istraživanje tijela i još mnogo toga. Čist i svjež redizajn će korisnicima olakšati pronalazak i uživanje u sadržaju koji ih zanima', stoji na službenom Microsoftovom blogu

Dok je u svijetu internauta MSN naizgled postao ponešto zastarjelo i nezanimljivo odredište, podaci kojima barata Microsoft sugeriraju nešto drugačiju sliku. Naime, na blogu je iznesena informacija kako MSN ima publiku od više od 425 milijuna ljudi u 50 zemalja diljem svijeta.