PROFESIONALNIM TABLETOM

Bez Sonyja, Vaio cilja na nišu korisnika

09.10.2014 u 15:42

Bionic
Reading

Vaio itekako želi pokazati da ima života 'poslije Sonyja'. Ovaj proizvođač računala je otkrio prototip za japansko tržište, a namijenjen profesionalcima. Posrijedi je 'čudovišni tablet', križanac prijenosnika i tablet računala za fotografe, ilustratore i kreativne profesionalce

Ovaj hibridni Windows uređaj je dijagonale 12,3", a stiže uz stylus i bežičnu tipkovnicu. U slučaju da prototip osvane u prodaji, cijena ovog 'čudovišnog tableta' bi također mogla biti čudovišna - najmanje 1.825 američkih dolara.

'Kreiranjem okružja za tablet računalo koje je moćno kao stolno računalo, želimo osloboditi kreativce od rada za stolom', rekao je kompanijin zamjenik glavnog menadžera Yoshifumi Ito. Uređaj je u svom prototipnom izdanju predstavljen za vrijeme konferencije u Los Angelesu, koju je organizirao Adobe Systems.


Vaio navodi kako će proizvod na tržište vjerojatno stići u svibnju sljedeće godine, no za početak će biti ograničen na japansko tržište i u manjim količinama. Vaio navodno želi činiti što i Panasonic - kreirati specifične uređaje namijenjene različitim djelatnostima, a dok ostali proizvođači stvaraju gubitke, ovaj model poslovanja je za sada funkcionirao u Panasonicu. 'Naš čelnik nam konstantno govori kako bi morali učiti više od uspjeha koji je polučio Panasonic', rekla je glasnogovornica kompanije Vaio, Miwa Asakura.

Japan Industrial Partners je nedavno otkrio kako se brand Vaio itekako vraća na tržište računala, a za sada neki poslovni potezi sugeriraju da će svijet općih potrošača pričekati još neko vrijeme.