PYLADIES

Besplatna radionica programiranja za djevojke

05.12.2012 u 17:08

Bionic
Reading

Dvodnevna radionica programiranja u Pythonu za početnice bit će održana 14. i 15. prosinca u Zagrebu. Broj sudionica ograničen je na 50

PyLadies, međunarodna inicijativa programerki koje mentoriraju i pomažu djevojkama i ženama da postanu aktivne i brojnije sudionice u open-source zajednici Python, u suradnji s inicijativom Girl Geek Dinners Hrvatska, organiziraju besplatnu dvodnevnu radionicu programiranja u Pythonu za djevojke.

Inicijativu su pokrenule kolegice iz Los Angelesa u travnju 2011. s ciljem povećanja sudjelovanja žena u računarstvu.

Radionica programiranja u Pythonu bit će održana u Zagrebu 14. i 15. prosinca u prostorima Hrvatske gospodarske komore, na adresi Nova cesta 5. Prethodna prijava na radionicu je obavezna. Prijaviti se možete ovdje

Tijekom radionice sudionice će savladati osnovne koncepte programiranja te osnove programskog jezika Python, a naučeno će vrlo lako i brzo primijeniti te nadograditi izradom vlastitog bloga.

Odabir Pythona kao programskog jezika za one koji tek počinju s programiranjem logičan je korak s obzirom na to da je vrlo čitljiv i lako ga je naučiti, a također je jedan od glavnih jezika u industriji s prilično velikom i iznimno aktivnom open-source zajednicom.

Najveći interes očekuje se od djevojaka koje su početnice u svijetu programiranja i razvoja web-aplikacija te onih koji žele osvježiti i nadopuniti svoje znanje. Djevojke će na svojim projektima raditi u manjim grupama uz dodijeljenu mentoricu, odnosno mentora koji će biti na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Prednost sudjelovanja na radionici imaju žene. No ovisno o broju raspoloživih mjesta, moći će se pridružiti i njihovi kolege.