BOLJE NEGO FONTANE

Bernardić: Zagreb može brzo dobiti besplatni internet

23.11.2012 u 18:23

Bionic
Reading

'Zagrebački studenti, turisti, ali i svi ostali građani trebali bi u širem centru grada moći pristupiti internetu besplatno', uvjeren je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine

Davor Bernardić je tijekom svečane proslave Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu istaknuo kako je važno bolje povezati obrazovni i znanstveni sektor kako bi Zagreb što prije dobio novi tehnološki identitet.

Pozvao je i gradske vlasti da što prije omoguće korištenje besplatnog interneta, posebno studentima.

'Zagrebački studenti, turisti, ali i svi ostali građani trebali bi u širem centru grada moći pristupiti internetu besplatno.

To je projekt koji se može realizirati vrlo brzo, u roku od nekoliko mjeseci, a sve kako bismo Zagreb razvili u smjeru istinske turističke metropole, u kojemu mladi ljudi i ostali građani imaju na raspolaganju sve što im je potrebno za ugodniji život i rad', poručio je Bernardić.

Naglasio je da bi besplatni internet posebno trebali uvesti u blizini svih obrazovnih institucija. 'Vjerujem da će Skupština podržati tu ideju i da će se već u idućem proračunu osigurati sredstva za ovaj projekt', dodao je.

Tko bi rekao da se izbori bliže, zar ne?

Iako Bernardić nije precizirao što točno podrazumijeva pod 'širim centrom grada', kao ni kako bi ga izveo, takav bi projekt vjerojatno mogao biti ne samo jeftiniji od fontana koje gradonačelnik Zagreba Milan Bandić gradi ispred zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice, već bi potencijalno mogao i postati platformom za generiranje novih prihoda za gradsku blagajnu.

Mudra gradska vlast bi, jednom kad potroši novac građana na postavljanje takve infrastrukture, odmah raspisala i natječaj za najbolje projekte kako ju iskoristiti, u turističke i druge komercijalne svrhe te se pobrinula da u što kraćem roku budu provedeni u djelo. Vjerujemo da bi se odazvao veliki broj domaćih programera i tvrtki.