ZANIMLJIVOSTI

Baterija HoloLensa trajat će do pet i pol sati

25.01.2016 u 05:35

Bionic
Reading

Na nedavnom događanju u Tel Avivu Microsoftovi službenici su otkrili nekoliko vrlo važnih detalja za HoloLens. Ovaj nosivi komad hardvera za AR (Augmented Reality) okruženje još uvijek nije najavljen kao dostupan za potrošače i poduzeća. Od trenutnog izdanja hardvera valja očekivati do 5,5 sati trajanja baterije na jednom punjenju

Microsoft je napomenuo kako se 'zahtjevnijom uporabom' trajanje baterije može spustiti i na svega dva i pol sata. Izgledno je da su pod tim mislili na igraće naslove poput demonstriranog Minecrafta. Međutim, valja imati na umu kako je uređaj potpuno bežičnog rješenja i može se spajati 'na bilo što, čak i u drugim prostorijama'.

Pored toga, Microsoft se dotaknuo i jednog od značajnijih ograničenja HoloLensa - vidnog polja. Ono je u ovom trenutku kao da korisnik s udaljenosti od 60cm gleda u 15-inčni zaslon. Loša vijest je da se za sada taj dio neće mijenjati, no dobra vijest je svakako da je to moguće značajnije proširiti postojećim tehnologijama. Microsoft se odlučio na ograničpenje vidnog polja zbog cijene uređaja i trajanja baterije. Stoga nije isključeno kako će se u jednoj od budućih generacija stvar poboljšati.


Na YouTubeu je osvanuo i snimka cijele prezentacije u Tel Avivu, no ubrzo je uklonjena - kako Microsoft još uvijek nije spreman otkriti detalje o ovom uređaju. HoloLens u izdanju za developere košta kakvih tri tisuće dolara, a trebao bi biti isporučen u ovom kvartalu.