BOLJE NEGO FONTANE

Bandić želi Microsoftov centar izvrsnosti u Zagrebu

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 23.05.2014 11:27
  • Objavljeno 23.05.2014 u 11:27
Ivan Vidaković Milan Bandić

Ivan Vidaković Milan Bandić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Microsoft Hrvatska

Grad Zagreb i Microsoft Hrvatska potpisat će Sporazum o suradnji, ne bi li glavni grad bolje iskoristio poslovne potencijale i velike investicijske mogućnosti

'Cilj nam je privući sektore koji svojom aktivnošću ostvaruju visoke dodatne vrijednosti, kao na primjer Microsoftov sektor informatičko-komunikacijskih tehnologija.


Otvaranjem novih centara izvrsnosti u Zagrebu, od strane uglednih svjetskih kompanija, otvaraju se široke mogućnosti pozicioniranja Zagreba kao dobrog mjesta za poslovanje i ulaganja u regiji.

Želimo najbolje primjere iz EU i svjetske prakse prenesemo u Zagreb', rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić tijekom drugog dana Microsoftovog Tjedna javne uprave

Dan lokalne i regionalne samouprave obilježio je i okrugli stol na temu Što mogu ponuditi moderne županije, općine i gradovi, a u kojem se govorilo o novostima vezanim uz aktualne projekte data.gov.hr te eGrađani, a koji bi mogli bitno ubrzati razvoj usluga koje lokalna uprava pruža svojim korisnicima te korištenja istih.

Martina Slabejova, direktorica poslovnog razvoja iz Microsofta, koja je govorila o glavnim nositeljima i ciljevima Microsoftove inicijative CityNext.

Slabejova je predstavila mplementacije koje podržavaju velike IT trendove - mobilnost, računalstvo u oblaku, društvene mreže i Big Data - koji omogućavaju modernizaciju, fleksibilnost, sigurnost i interoperabilnost te podizanje konkurentnosti.

Posljednji dan Tjedna za javnu upravu protekao je u predstavljanju rješenja koja mogu pomoći u podizanju obrazovanja na novu razinu.

Branka Vuk iz CARNeta je govorila o postojećoj platformi i mogućnostima koje ta institucija pruža nastavnicima, učenicima i studentima.

Teo Milev, specijalist za obrazovna rješenja za osnovne i srednje škole za regiju srednje i istočne Europe te Rainer Römer, specijalist za obrazovna rješenja za visokoškolske ustanove za regiju srednje i istočne Europe, govorili su o Microsoftovim regionalnim iskustvima i svjetskim referencama u obrazovanju.

Milev je istaknuo kako nam je danas, sukladno promjenama kojima svjedočimo u cijelom svijetu, potrebna transformacija obrazovanja, a tehnologija je ključ.

Domaći predavači govorili su o implementacijama tablet računala u hrvatskim osnovnim i srednjim školama te prilagodbi nastavnog programa na novi način predavanja.

Profesorica Lidija Kralj iz osnovne škole Veliki Bukovec predstavila je projekt uvođenja tableta u osnovnu školu.

Uspjeh ovog načina obrazovanja vidi se i u visokoškolskim ustanovama, o čemu je govorio Igor Pavleković iz Visoke škole Algebra. Pavleković je naveo obrazovne ustanove u kojima se planira implementirati moderna tehnologija u svakodnevni rad i učenje.

Uz predavanja, prisutni su mogli vidjeti kako ovaj sustav funkcionira u STORM-ovoj interaktivnoj učionici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!