USB-AC53 NANO

ASUS želi da vaš stari laptop napokon prodiše

13.03.2017 u 13:31

Bionic
Reading

ASUS je danas najavio USB-AC53 Nano, najmanji adapter 802.11ac Multi-User MIMO (MU-MIMO) USB Wi-Fi na svijetu. USB-AC53 Nano korisnicima nudi nadogradnju WiFi-ja plug-and-forget na skoro svakom laptopu i donosi superbrzi Wi-Fi standard s brzinama dual-band 802.11ac do 867Mbps na frekvenciji od pet GHz, odnosno 300 Mbps na frekvenciji od 2,4 GHz

Ruteri su usvojili Wi-Fi standard 802.11ac mnogo prije nego što je postao široko rasprostranjen kod komercijalnih laptopa, što je korisnicima onemogućavalo da na svome prijenosniku iskoriste pun potencijal brzih rutera. USB-AC53 Nano napravljen je da bi taj problem riješio.

USB-AC53 Nano dovoljno je malih dimenzija da ga možete ostaviti uključenog u USB priključak prijenosnika bez rizika od fizičkog oštećenja – kako samog adaptera tako i USB porta u koji je uključen. Interna antena koristi dizajn 2x2, uz ASUS AiRadar Beamforming, tehnologiju koja optimizira Wi-Fi signal i priskrbljuje brzu i stabilnu vezu.

Dimenzije USB-AC53 Nano adaptera iznose samo 20 puta 14 puta sedam milimetara, što ga čini najmanjim USB Wi-Fi adapterom koji podržava tehnologiju MU-MIMO. USB-AC53 Nano adapter je malo veći od priključka Type-A USB, što znači da bez problema može ostati uključen u USB port čak i tijekom transporta prijenosnika, uz minimalne šanse da dođe do fizičkog oštećenja ili gubitka adaptera.

Uglavnom, samo novi modeli prijenosnika više klase imaju podršku za Wi-Fi mreže 802.11ac, tako da brojni korisnici čiji laptopi podržavaju jedino stariji i sporiji Wi-Fi standard 802.11n ne mogu da iskoristiti prednosti brzih 802.11ac rutera.

'Već postoji mnogo rutera koji podržavaju tehnologiju 802.11ac MU-MIMO, no nažalost to ne možemo reći za mnoge druge uređaje. Tehnologija MU-MIMO omogućava kompatibilnim uređajima MU-MIMO da istovremeno rade na svojim maksimalnim brzinama, čime se poboljšavaju performanse same mreže. MU-MIMO funkcionira jedino kada je podržavaju i ruter i uređaj koji je povezan na nj. Upravo zato USB-AC53 Nano predstavlja trenutačnu nadogradnju za starije laptope, dajući im sve mogućnosti MU-MIMO', pišu iz Asusa.