MALO A MOĆNO

ASUS predstavio GR II - mini računalo zvjerskih performansi

14.01.2017 u 09:32

Bionic
Reading

Gejmerski PC veličine konzole napravljen je za virtuanu stvarnost, dolazi u kućištu od četiri litre te je opremljen procesorom Intel Core s performansama desktopa

ASUS Republic of Gamers danas najavio je GR8 II, kompaktni PC s kućištem zapremine četiri litre i punim desktop gejming performansama. GR8 II je trenutačno najmanje računalo na svijetu napravljeno za virtualnu stvarnost. Pod poklopcem se nalaze ASUS GeForce GTX 1060 i sedma generacija (Kaby Lake) procesora Intel Core i7 65W, a opremljen je i s 32 GB DDR 4 RAM-a.

GR8 II opremljen je s dva HDMI priključka na koje korisnik može spojiti kacigu za virtualnu stvarnost i monitor. Specijalno dizajnirani rashladni sustav napravljen je kako bi olakšao rad ovog malog računala pod velikim opterećenjem.

S obzirom na to da se radi o računalu ROG, ono dolazi s SupremeFX, Sonic Studio III, Sonic Radar III i GameFirst IV, kao i Gigabit Intel adapterom za Ethernet. GR8 II je opremljen i osvjetljenjem ASUS Aura Sync RGB koje raspolaže s 12 različitih režima sinkronizacije s brojnim perifernim uređajima ROG koji su kompatibilni s tehnologijom Aura-Sync.

Što se pohrane podataka tiče, GR8 II dolazi s SSD-om do 512 GB ili hibridnim SSD/HDD diskom kapaciteta do 1 TB.

Datum dolaska na tržište i cijena zasad još nisu poznati.