U HOLIVUDSKOM STILU

Asus predstavio opasno dobre prijenosne novitete

12.06.2014 u 14:23

Bionic
Reading

Tijekom jučerašnje presice održane u Arena Cinestaru Asus je predstavio svoju novu mobilnu kolekciju

'Glamurozni' svijet prijenosnih računala rijetko kada je prikazan kao filmski blockbuster. Asus sa svojim novim proizvodima nastojao je učiniti upravo to tijekom jučerašnje presice održane u Cinestaru u Areni. Glavne zvijezde ove prezentacije bili su Asusovi novi laptopi. Tajvanska kompanija, ne toliko prisutna na ovim prostorima kao i neki drugi proizvođači prijenosnih računala, prije svega je poznata po svojim matičnim pločama. Njihova najnovija linija proizvoda napravljena je da zadovolji relativno širok spektar korisnika. To znači da ćete ukoliko ove godine kojim slučajem kupujete Asusov uređaj moći izabrati nešto taman po svojoj mjeri (čitaj: budžetu).Naravno, tijekom presice su predstavljeni isključivo najjači modeli, što baš i ne ulijeva samopouzdanje onima plitkog džepa.

Ako spadate u gejmerski kadar, vrlo vjerojatno bi vam u vidokrug prvo upao novi G750 sa 17,3-inčnim Full-HD ekranom i Intelovim I7-4700HQ procesorom. Glavni adut ove nabrijane linije laptopa je GTX 870 - trenutno najjača mobilna grafička kartica na tržištu. Kao što ste vjerojatno i pretpostavili, ne radi se o laptopu za nekoga tko planira uštedjeti, makar distributer tvrdi kako ROG G750 košta do 30% manje nego jednako jak Alienware.

Sljedeći novitet, opremljen s čak pet zvučnika, novi je multimedijski laptop N550. Ovaj prekrasno dizajnirani multimedijski prijenosnik je, kao i G750, opremljen Intelovim I7 4700HQ procesorom, SSD-om, te što je najvažnije, IPS ekranom od 15,6 inča. Naravno, početna cijena ovog uređaja nadmašuje 18 tisuća kuna, čime ga automatski trpa u kategoriju 'samo za šmekere i profesionalce'.

Novi Asus Zenbook UX301LA jedan je od najtanjih ultrabookova na tržištu. Osim što je debeo samo 15,6 mm i težak manje od 1,5 kilograma, iznimno elegantni prijenosnik dovoljno je jak za svakodnevnu upotrebu, makar ga zbog integrirane grafičke kartice gejmeri neće pretjerano obožavati. Međutim, zahvaljujući Intelovom I7 4558U procesoru sa 3,3GHz taktom i do 8 GB RAM-a, on je itekako spreman za rad. I naravno, kao i N550, Zenbookov 13,3-inčni ekran koristi IPS tehnologiju.

Posljednji u popisu predstavljenih laptopa egzotični je Asus Transformer Book, uređaj koji kombinira funkcionalnost laptopa i tableta u jedom prenosivom paketu.

ASUS Transformer Book trailer

Osim laptopa, dio prezentacije bavio se i novom linijom Asusovih tableta, sa Memo PADom 7 u krupnom kadru. Ovaj uređaj je, među ostalim, i prvi svoje vrste. ME176C je prvi Android tablet sa 64 bitnim procesorom. Naravno, kao i kod ostatka proizvoda, radi se o Intelovom procesoru. Konkretno - o Intel Atomu Z3745 s četiri jezgre.

ASUS Memo Pad 7

Sve u svemu, očigledno je kako Asus ove godine planira napraviti jak push na hrvatsko tržište. Makar prikazana računala ne spadaju među najjeftinije uređaje koje smo ikada vidjeli, Asus tvrdi kako ostatak ponude prijenosnika ima daleko prizemljenije cijene.