REPUBLIC OF GAMERS

ASUS misli na gejmere, predstavljena tri nova laptopa

21.03.2014 u 09:01

Bionic
Reading

ASUS je predstavio G750JZ, G750JM i G750JS - nova izdanja svoje uspješne G-serije prijenosnika visokih performansi dizajniranih za ljubitelje računalnih igara. Najnovije G750 modele pokreće Intel Core i7-4700 procesor četvrte generacije i najsuvremenija NVIDIA GeForce GTX 800M serija GPU-ova namijenjena entuzijastima

Serija sadrži i ekskluzivnu ASUS TurboMaster tehnologiju za podizanje radnog takta GPU-a koja osigurava visoke igraće performanse. Sa svojim sjajnim izgledom i komponentama koje su u samom startu dizajnirane da prepoznaju potrebe ozbiljnih gejmera, G750 postavlja standarde za postizanje vrhunskih performansi u igri.


Srušite barijere: ASUS TurboMaster osigurava vrhunske grafičke performanse

Nova GeForce GTX 800M serija GPU-ova s do 4GB GDDR5 video memorije zasigurno osigurava izvrsne performanse za igre, dok novi G750 modeli, od kojih neki imaju snažan NVIDIA GeForce GTX 880M GPU, dodatno unaprijeđuju razinu igre s ekskluzivnom ASUS TurboMaster tehnologijom. TurboMaster omogućuje korisnicima jednostavan i siguran overclock GPU-a za još 5% bolje performanse što je idealno za situacije kada je svaka sličica u sekundi kritična.

TurboMaster dolazi u paketu s GPU Tweak alatom koji je specijalno dizajniran za nove notebookove G-serije. GPU Tweak overclock GPU-a čini jednostavnim i osigurava dugoročnu stabilnost, čak i za vrijeme produženih pokusa.

GTX 800M serije GPU-ova podrazumijevaju i podršku za dvije NVIDIA tehnologije, Battery Boost i Shadowplay, koje su specijalno dizajnirane da poboljšaju mobilno igranje. NVIDIA Battery Boost automatski pruža do dva puta duže trajanje baterije, a NVIDIA Shadowplay omogućuje igračima da automatski snimaju i dijele najzanimljivije momente igre.

'ASUS G750 nastavlja pomicati granice u izvedbi i dizajnu', izjavio je Brian Choi, viši menadžer za proizvode u tvrtki NVIDIA. 'S vrlo brzim GeForce GTX 880M GPU-om koji osigurava najveću snagu za igraće prijenosnike, novi G750 modeli su san svakog igrača.'

Hladni, bez obzira na izazove

Zagrijavanje je jedan od najvećih neprijatelja performansi. Zbog toga novi G750 notebookovi imaju unaprijeđeno termalno rješenje koje koristi dva nezavisna ventilatora s bakrenim hladnjacima, što jamči niske temperature tijekom igre, čak i tijekom cjelodnevnih gejming sesija. I procesor i GPU imaju svoje neovisno i moćno hlađenje zasnovano na toplinskim cijevima koje se automatski optimizira ovisno od zahtjeva sustava, čineći G750 gejming modelom s najboljim sustavom hlađenja. Pored toga, jedinstven dizajn s otvorom za ventilaciju na stražnjem dijelu omogućuje smanjenje buke na minimum.


Igraće tehnologije budućnosti

Novi G750 modeli imaju podršku i za najnovije 4K/UHD (Ultra High Definition) ekrane, a njihova Trinity tehnologija zaslona pruža mogućnost povezivanja s do tri odvojena displeja istovremeno uz pomoć HDMI 1.4 i DisplayPort 1.2 sučelja.

Pored toga, G750 koristi i najbolje dostupno wireless rješenje - Killer Wireless-N 1202. Svojim MIMO (Multiple-input, Multiple-output) dizajnom, G750 pruža velike brzine do čak 300Mbit/s na frekvencijama od 2.4GHz i 5GHz. S integriranom Bluetooth, Wi-Fi Direct tehnologijom za izravnu (peer-to-peer) vezu i Advanced Stream Detect tehnologijom koja daje prioritet protoku koji je povezan s igrom, G750 omogućava sudionicima prednost u gejmingu.

Dizajnirani za šampione

Koristeći moćnu ASUS SonicMaster tehnologiju zvuka i jedinstveni Bass Eye integriran subwoofer, G750 pruža 2.1 zvuk koji gejmere stavlja u centar akcije. Precizna kontrola zvuka moguća je zahvaljujući ekskluzivnom ROG AudioWizard alatu s pet predpodešenih audio profila. ASUS je shvatio da su slušalice prvi izbor gejmera kada je riječ o zvučnim efektima u igri, pa G750 ima moćno pojačalo za slušalice visoke kvalitete s podrškom za najnovije 600ohm slušalice.

ASUS Republic of Gamers razumije potrebe gejmera, pa je na svojim notebookovima dizajnirao zaslon bez odsjaja, veliki multi-touch touchpad i bijelo pozadinsko osvjetljenje na tipkovnici iz jednog dijela s velikim (2.5mm) tipkama.