INVESTICIJA S ISTOKA

Arapi uložili četvrt milijuna USD u hrvatske startupe

16.11.2013 u 22:01

Bionic
Reading

Taj podatak iznio je Hamed Bangoura, direktor poduzetničkog inkubatora i investicijskog fonda Core Incubator, tijekom predstavljanja inkubatora za startupe veleučilišta VERN

Bangoura nije iznio puno pojedinosti vezanih uz to ulaganje. Rekao je da je riječ o deset startupa, u koje je uloženo ukupno više od 250 tisuća dolara (bilizu milijun i pol kuna) te da od svakog od njih očekuje da u roku od godine dana postane samoodrživ. Od pokretanja Core Incubatora u trećem mjesecu ove godine dobili su više od 500 poduzetničkih ideja i projekata.

Iza Core Incubatora, naglasio je, stoje pripadnici kraljevske obitelji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a najavio je i da će tijekom idućeg tjedna predstaviti 12 domaćih projekata, među kojima su i oni hrvatskih inovatora, posebnoj skupini investitora iz te zemlje, zainteresiranih za ulaganja veća od pola milijuna dolara (oko tri milijuna kuna).

VERN-ov Startup inkubator trebao bi studentima pružati podršku u razvoju poduzetničkih projekata, ustupanjem poslovne infrastrukture za razvoj projekata te mentorske i savjetodavne podrške. Timovima će na raspolaganju biti 120 četvornih metara poslovnog prostora, a djelovanje inkubatora bit će uklopljeno u djelovanje samog veleučilišta.

Vodit će ga Iva Senegović. Prijave za prvu generaciju traju do kraja ovog mjeseca. Prednost imaju studenti i alumni VERN-a, koji u svoje timove mogu uključivati i i osobe koje nisu povezane s tim veleučilištem.

Možete se prijaviti za predinkubacijsku fazu, predviđenu za poslovne ideje u početnim fazama razvoja s ciljem testiranja tržišnog potencijala, ili inkubacijsku fazu, s projektima koji su spremni za tržište ili na njemu već sudjeluju, a traže učinkovite kanale tržišnog pozicioniranja.

Obrazac za prijave potražite na stranici veleučilišta VERN ili svratite ponedjeljak u prostorije tog veleučilišta na Iblerovom trgu u Zagrebu ponedjeljkom od 15 do 17 sati, gdje ćete se moći uz kavu družiti s predstavnicima inkubatora i mentorima.

Moći će se besplatno koristiti poslovni prostor, komunalne usluge, tehnička oprema te mentorstvo i savjetovanje vezano uz poslovnu i zakonsku problematiku tijekom prvih šest mjeseci rada. Bit će ponuđena i mogućnost poslovnog umrežavanja, predstavljanja investitorima, poduzetničkog savjetovanja...