NOVI MODELi

Apple počeo prodaju iPhonea proizvedenih u Indiji

23.09.2023 u 09:53

Bionic
Reading

Američki tehnološki div Apple počeo je po prvi puta prodaju svojih iPhonea proizvedenih u indijskim tvornicama, objavljeno je u subotu na predstavljanju novog modela tog pametnog telefona u New Delhiju

Određeni broj modela iPhone 15 i iPhone 15 Plus iz indijske proizvodnje u prodaji je od petka u nekoliko zemalja, uključujući i samu Indiju, potvrdili su za dpa izvori iz tvrtke.

Većina Appleovih proizvoda još uvijek se proizvodi u Kini. Međutim, prema nedavnim izvješćima, s obzirom na geopolitičke napetosti Apple želi uključiti druge zemlje u svoje opskrbne lance, s fokusom na Indiju i Vijetnam.

Šira distribucija proizvodnje također je povezana s ruskim ratom protiv Ukrajine i pandemijom covida-19, budući da su ti događaji otkrili velike ovisnosti opskrbnih lanaca o međunarodnim okolnostima.

Indija, koja osigurava državne poticaje za proizvodnju pametnih telefona, sa svojih 1,4 milijarde stanovnika predstavlja atraktivno tržište u razvoju. Relativno skupi iPhonei ipak još uvijek čine samo mali udio u prodaji pametnih telefona u toj zemlji.

Ove godine Apple je prvi put otvorio svoje službene trgovine u Indiji.