TEHNO NOVITETI

Stigao je iOS 17: Ovo su njegove najzanimljivije značajke

19.09.2023 u 15:51

Bionic
Reading

Najnoviji operativni sustav donosi brojne korisne značajke, uključujući postere za kontakte, poboljšanu korekciju grešaka u porukama i lakši način dijeljenja kontakata među uređajima iPhone

Nakon otvaranja predbilježbe za iPhone 15 u petak, stigao je i iOS 17 - najnovije u nizu izdanja koja dolaze s događaja Wonderlust. Novi operativni sustav nije spomenut u videoprezentaciji, no njegovi su detalji bili objavljeni isti dan.

Ažuriranje operativnog sustava uključit će dodatke i poboljšanja u Appleovom glavnom proizvodu, kao i slušalicama AirPods.

Najbolji dijelovi iOS-a 17

Funkcija Način mirovanja korisnicima iPhonea omogućava stavljanje telefona u stanje pripravnosti dok se puni priključen na bok. U novom načinu rada može funkcionirati kao sat, prelistavati fotografije ili omogućiti upravljanje widgetima.

FaceTime u novom iOS-u omogućava projekciju poziva na uređaj AppleTV - iPhone ili iPad služe kao odlazne kamere, a sve ostalo se odvija na velikom ekranu.

NameDrop, izdanak značajke AirDrop, omogućit će korisnicima iPhonea da razmjenjuju podatke za kontakt držeći blizu svoje telefone. Sve što treba napraviti jest držati ih na udaljenosti sličnoj onoj za očitavanje kartica na beskontaktnom POS-u.

Prilagodljivi zvuk najnovija je značajka za AirPods Pro koja modulira glasnoću medija i poništava buku u skladu s okolinom korisnika. Slušalice će također moći osjetiti kad govorite te regulirati glasnoću glazbe kako biste čuli svoje sugovornike.

Korisnici FaceTimea također mogu ostavljati videoporuke ako se osoba koju zovu ne javi. Poruke funkcioniraju slično govornoj pošti, a pozivatelji na raspolaganju imaju sve odabrane videoefekte koje bi imao i poziv preko FaceTimea. Također mogu programirati iOS 17 da automatski utiša pozive onih koji im nisu kontakti.

Telefonska aplikacija ima dodane mogućnosti za stvaranje novih vizualnih prikaza i notifikacija za pozive kontakata. Poruke će također dobiti poboljšan sustav ispravljanja i predviđanja teksta. Konačno, korisnici mogu isključiti mikrofon, medije ili prekinuti poziv izravno s AirPodsa.

Kako instalirati novi iOS?

Ako je vaš uređaj podržan, iOS 17 možete preuzeti tako da uđete u postavke, odete u ažuriranje softvera te tamo pri dnu ekrana birate instalaciju iOS-a 17. Najnoviji operativni sustav radi na svemu od iPhonea XS nadalje.