SERVISIRANJE UREĐAJA

Apple nema milosti: Novo pravilo zagorčat će život kradljivcima iPhonea

30.03.2022 u 09:54

Bionic
Reading

Djelatnici Appleovih servisnih centara odbijat će popravke iPhone uređaja koje su vlasnici prijavili kao nestale

Appleovi dućani i autorizirani serviseri više neće popravljati iPhone uređaje koji su putem registracije u GSMA prijavljeni kao nestali, izvještava MacRumors. Kompanija će uskoro tražiti da tehničari odbiju uslugu popravka ako dobiju obavjest u sklopu sustava MobileGenius ili GSX.

Registar uređaja GSMA je baza podataka u kojoj se nalaze serijski brojevi uređaja i informacije o njihovom statusu. Primjerice, ako netko policiji prijavi da je njihov iPhone ukraden, vlasti mogu označiti uređaj putem GSMA koji će serviseru dati do znanja da je telefon nestao - ako ga netko ikad donese u njihov dućan.

Appleovo novo pravilo dizajnirano je kako bi servisere spriječilo u popravljanju telefona koji su završili u krivim rukama. Pravilo se nadograđuje na postojeću uredbu prema kojoj tehničari ne smiju brisati aktivacijsku zaštitu osim ako korisnik pokaže dokaz o kupnji.

  • +6
iPhone 13 Pro slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Apple će također odbiti popravak ako je uređaj putem Find My aplikacije prebačen u Lost Mode (način rada za izgubljene uređaje koji zaključava smartfon i na ekranu prikazuje informacije o kontaktu.

Kompanija još nije javno potvrdila uvođenje ovog pravila.