VRLO SLIČAN VIDEO

Apple nas je pokrao, tvrdi bend OK Go

11.09.2014 u 08:52

Bionic
Reading

Glazbenici poznati po uvrnutim video spotovima tvrde kako su 'jabučari' iskoristili njihov prepoznatljivi stil za video korišten na početku predstavljanja novih iPhonea

Konkretno, čini im se kako su u Appleu za video Perspective preuzeli ideju od njihovog videa za pjesmu The Writing's On The Wall.

Appleov video zamišljen je kao odavanje počasti kreativcima koji uvijek stvari vide na drukčiji način. Kako bi prenijeli tu poruku, koristili su više optičkih iluzija, koje su po stilu i izvedbi vrlo slične onima kakve koristi OK Go.


U Mashableu su se potrudili sličnosti pokazati u jednom videu:

OK Go vs Apple

U OK Go su uvjereni kako nije riječ o slučajnosti. Bili su u pregovorima s Appleom oko suradnje, za koju bi koristili optičke iluzije. Kad su ih u Appleu odbili, video su napravili sami. Apple je potom angažirao njihovu produkcijsku kuću 1stAveMachine i istog redatelja za izradu videa Perspective. Bend trenutno istražuje koje su im pravne opcije na raspolaganju.

To nije prvi put da se bend žali na Apple zbog krađe - 2006. godine Ben Gibbard iz Postal Servicea optužio je jabučare za kopiranje videa za Such Great Heights nakon što je ta kompanija izbacila reklamu koristeći iste vizuale i redatelja.

Izvor:MTV