NALJUTILI SUD

Apple mora priznati da Samsung nije kriv. Opet.

02.11.2012 u 13:10

Bionic
Reading

Manje od mjesec dana nakon što je sud naložio jabučarima objavu presude na njihovom web sajtu za Veliku Britaniju stigao je novi zahtjev

Britanski prizivni sud zatražio je od Applea uklanjanje netočnih i neistinitih navoda o ljutom konkurentu Samsungu iz objavljenog teksta. Apple je zatražio 14 dana za promjenu, što je sud odbio.

U objavi, koju je moguće naći pri dnu stranice sajta namijenjenog britanskom tržištu, Apple je nastavio tvrditi da je Samsung kopirao njegove proizvode. To je britanske suce naživciralo dovoljno da prisile tvrtku iz Cuppertina na uklanjanje objave u roku od 24 sata, piše CNET.

Nižerangirani sud je prije nešto manje od mjesec dana naredio Appleu objavu izjave u kojoj stoji da Samsung nije kopirao dizajn iPada te se stoga nije ukrao ključni Appleov patent.

Apple je ispunio zahtjev, ali je tekstu dodao pojedinosti koje sud nije odobrio. Prvi odjeljak je u skladu sa željama suda, no sve dalje su sami osmislili ne bi li ipak nekako provukli tezu da je Samsung kopirao iPad, ali i pojedinosti iz parnice, poput izjave suca da je iPad 'cool dizajniran', dok Samsungov tablet 'nije tako cool'.

Zadnji dio teksta izravan je napad na južnokorejsku tvrtku, u kojem se navodi da je britanska presuda u njihovu korist tek iznimka.