pandemijska pravila

Apple mijenja ploču: Dozvolili su aplikacije koje promoviraju nošenje maski

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 11.11.2020 09:57
  • Objavljeno 11.11.2020 u 09:57
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Apple

Američki proizvođač je dozvolio distribuciju nekad odbijenih aplikacija za naljepnice koje promoviraju nošenje zaštitnih maski

Razvojni timovi koji rade aplikacije za Appleove mobilne uređaje dobili su zeleno svjetlo za distribuciju aplikacija koje promoviraju nošenje maski, prenosi Verge. Izvor podsjeća da je kompanija prije odbila ove aplikacije s opravdanjem da 'neprikladno referiraju na pandemiju Covida-19'.

U čemu je problem?

Kako prijateljska apliakcija s naljepnicama koje promoviraju nošenje maski može biti neprikladna referenca na Covid-19, pogotovo ako Apple ima svoj emotikon za nošenje maski? Apple je odgovorio i objasnio da kompanija nema apsolutno nikakvih pravila za naljepnice na kojima su maske te da su obje aplikacije totalno OK - nakon čega su oba razvojna tima dobila zeleno svjetlo za početak distribucije aplikacija.

Jedino pravo pitanje koje preostaje je zbog čega je Apple uopće zabranio distribuciju ovih aplikacija. Kompanija je navodno bila jako stroga oko toga tko može spominjati Covid-19 u aplikacijama i metapodacima (koje zlonamjerni oportunisti mogu iskoristiti kako bi podigli svoje aplikacije na listi za pretragu).

Google i Apple, podsjetimo, već imaju pravila koja bi trebala osigurati da pretrage vezane uz Covid-19 ispisuju aplikacije koje korisniku mogu pomoći pri obrani od virusa.

Aplikacije koje su do sad bile blokirane su, ako vas zanimaju, 'Chef's Kiss' i 'Emoji Me Animated Faces Kids'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!