DIGITALNA KAMPANJA

Američka predsjednička kampanja ušla je u popularnu igru, nekima se to ne sviđa

02.09.2020 u 15:57

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Demokratske stranke Joe Biden ponudio je virtualne znakove podrške igračicama i igračima Animal Crossinga. Iz Trumpovog tabora mu se rugaju zbog toga

Tim zadužen za vođenje kampanje kandidata za predsjednika Sjedinjenih Država Joea Bidena predstavio je četiri različita znaka koje igračice i igrači popularne igre Animal Crossing mogu postaviti u svoja virtualna dvorišta kako bi ga podržali.

Virtualni znakovi podrške za predizbornu utrku mogu biti preuzeti skeniranjem QR kodova u aplikaciji Nintendo Switch online.

Igru Animal Crossing korištena je dosad za promociju svega i svačeg, od vjenčanja preko televizijskih emsija do virtualnih spojeva. Ali, političari se dosad nisu petljali u nju, naročito ne kako bi poboljšali svoje izglede tijekom predsjedničkih izbora.

Dok Biden nastoji na ovaj i druge načine doprijeti do potencijalnih birača digitalnim putem, aktualni predsjednik Donald Trump i dalje drži klasične predizborne skupove uživo. Tvrdi kako su ta okupljanja 'vrlo sigurna' i ruga se suparnicima zbog drukčijeg pristupa.

Zbog toga nema namjeru koristiti Animal Crossing za komunikaciju s biračima. Samantha Ziger, glasnogovornica Trumpove kampanje, ustvrdila je kako Biden 'misli kako se natječe za poziciju predsjednika Animal Crossinga iz svog podruma'.

Iako Animal Crossing trenutno ne nudi službene znakove podrške Trumpu, igračice i igrači ih mogu sami napraviti.

Dio ljubitelja Animal Crossinga oduševljen je što može pokazati kojem su kandidatu skloni, dok su drugi ljuti na Nintendo zbog pripuštanja politike u igru, a ima i onih koji Bidenova nastojanja smatraju neiskrenima, piše Guardian.