MALI LETEĆI POMOĆNICI

Amazon želi policiju i sve nas opremiti mini dronovima

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 19.10.2016 17:20
  • Objavljeno 19.10.2016 u 17:20
dron bespilotna letjelica

dron bespilotna letjelica

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Policajci budućnosti neće samo biti roboti već će moći stati vam u dlan. Dronovi pomoćnici moći će vam reći gdje ste parkirali, isplati li se čekati u redu...

Američkom divu trgovine online Amazonu odobren je patent za minijaturno, glasom upravljano zrakoplovno vozilo bez ljudske posade koje bi služilo kao pomoćnik u raznim situacijama.

Recimo, policajcima u nadzoru i kontroli prometa ili kupcima koji pokušavaju pronaći gdje su parkirali na krcatom parkiralištu trgovačkog centra.

Obrada podataka na daljinu bila bi korištena kako bi se u velikoj mjeri smanjila veličina dronova u odnosu na sadašnje, a istovremeno u velikoj mjeri bile povećane njihove mogućnosti.

U jednom od scenarija korištenja koje je naveo Amazon bespilotna letjelica poletjela bi s docka na policijskom mikrofonu kako bi služila kao mobilna prometna kamera i minijaturni partner.


Tijekom rutinske provjere prometa policajac bi mogao naložiti dronu da lebdi ili da ga prati. Pri potjeri pješice dron bi mogao pratiti sumnjivca u bijegu i olakšati hvatanje ili pratiti jednog dok policajac pokušava uhvatiti drugog.

Također, dronovi pomoćnici mogli bi biti korišteni za čišćenje zgrada u vojne svrhe, ali i pri odluci isplati li se čekati u redu za ulaznice za koncert.

Više:Gizmodo

Ovako u Amazonu zamišljaju dronove kao policijske pomoćnike Screenshot/ US PTO

Ovako u Amazonu zamišljaju dronove kao policijske pomoćnike Screenshot/ US PTO

Izvor: Screenshot / Autor: US Patent Office

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!