LUDA TRKA, LUDA PRAVILA

Amazon ugrabio Twitch umjesto Googlea

26.08.2014 u 12:15

Bionic
Reading

Neovisno o tome pripadaju li internauti i svijetu gejmera, izgledno je da su čuli za servis Twitch.TV, na kojem se mogu pratiti video prijenosi igara diljem svijeta. Iako je stranica VentureBeat krajem prošlog mjeseca izvjestila kako je 'deal' između Googlea i Twitcha gotova stvar, u igri je bio i Amazon. Google je prema pisanju Forbesa odustao zbog mogućih problema (ostvarivanje monopola)

Amazon je službeno potvrdio kako su Twitch.tv kupili za kakvih 970 milijuna američkih dolara u gotovini, a očekuje se kako će se poslovni dio dovršiti još u tekućoj godini. Time je Google otpao iz igre, a za Forbes su odbili dati bilo kakvu izjavu.

Prema njihovim izvorima, Google je bio zabrinut oko potencijalnih protumonopolskih istraga koje bi se automatski aktivirale nakon kupovine Twitch.tv platforme, zbog toga što je ovaj IT div već vlasnik YouTubea. Vrijedi dodati da ni Twitch ni Google ni u jednom trenutku nisu službeno izjavili kako su pregovarali oko kupovine, a član odbora Ethan Kurzweil je otkrio tek kako je Google bio jedna od prvih zainteresiranih strana, ali je potencijalnih kupaca bilo mnogo više.


'Mnogi su bili zainteresirani, ali je Amazon imao najbolju ponudu', rekao je Kurzweil bez otkrivanja drugih kandidata. Twitch.tv platforma sada ima kakvih 50 milijuna mjesečnih korisnika i svakako je vrijedan dodatak Amazonovom portfelju usluga.

Riječ je o servisu koji se ne bavi tek amaterskim radovima i prijenosima igara, već i prijenosima najbitnijih događaja u svijetu konzolaških i računalnih igara.