peticija zaposlenika

Amazon morao unajmiti vanjsku firmu za istragu 'toksičnog ponašanja' na radnom mjestu

26.07.2021 u 13:58

Bionic
Reading

Amazon je ovaj potez poduzeo nakon nekoliko podignutih tužbi i peticije u kojoj zaposlenici prigovaraju na nepošten pristup internim istragama

Amazon trenutno provodi istragu zbog toksičnog ponašanja zaposlenika unutar odjela za računalstvo u oblaku. Riječ je o potezu koji, objašnjava Bloomberg, prati internu peticiju zaposlenika koji tvrde da se unutar tvrtke vrši sustavno zlostavljanje te da se zauzima 'negativno stajalište prema ženama i nedovoljno predstavljenim skupinama'.

Izvršni direktor Amazon Web Servicesa Adam Selipsky prošlog je tjedna poslao email autorima peticije gdje je potvrdio kako je Amazon unajmio vanjsku kompaniju da istraži ovaj slučaj. Amazon je također, objašnjava izvor, suočen s nizom tužbi trenutnih i bivših zaposlenika koji su prijavili diskriminaciju na radnom mjestu.

'Dijelim vašu strast prema osiguravanju inkluzivnosti i slobode od pristranosti u našoj radnoj sredini' napisao je Selipsky te dodao: 'Uvjeravam vas da smo i mi posvećeni istim ciljevima te da smo počeli istraživati incidente i neprikladne prakse unutar kompanije'.

Peticiju je potpisalo nekoliko stotina zaposlenika koji tvrde da je proces istraživanja diskriminacije na radnim mjestima unutar Amazona nepošten, piše Washington Post. Amazonov sustav napravljen je da 'štiti kompaniju i status quo, a ne zaposlenike koji pišu prigovore na uvjete rada'.