BRŽI OD LJUDI

Amazon ima nevjerojatnu radnu snagu, a odaziva se na ime Kiva

  • Autor: J.D./CNet
  • Zadnja izmjena 06.12.2014 09:36
  • Objavljeno 06.12.2014 u 09:36
2014-12-01 14_27_54-Meet Amazon's busiest employee -- the Kiva robot - CNET

2014-12-01 14_27_54-Meet Amazon's busiest employee -- the Kiva robot - CNET

Izvor: Screenshot / Autor: CNet

Amazon možda ima problema s prodajom svojih gadgeta, no trgovina kao takva funkcionira bolje no ikad. Najveća online trgovina na svijetu svoj uspjeh u nemalom omjeru može zahvaliti i nevjerojatnim robotima, koji su u skladištima kompanije počeli 'uvoditi reda' nevjerojatnom brzinom

Narančasti roboti zuje u sve više Amazonovih skladišta, posebno programirani da koriste 'robotske prometnice' i prenose sadržaj tamo gdje je to najpotrebnije. Prema podacima s Amazona, kompanija je u prošloj godini imala gotovo 37 milijuna narudžbi, odnosno 426 predmeta svake sekunde. Za ovu godinu Amazon očekuje još značajniji rast pa je baratanje sadržajem u skladištima veličine i po nekoliko igrališta od nevjerojatne važnosti.

No, Amazon usprkos korištenju robota ne namjerava otpuštati radnike. Ako išta, kompanija ih zapošljava sve više; samo u protekle dvije godine Amazon je udvostručio broj zaposlenika. 'Ljudi igraju ključnu ulogu za Amazon', rekao je Dave Clark, viši potpredsjednik globalnog poslovanja i korisničke službe. Roboti samo ubrzavaju stvar - za svaku narudžbu uštedi se i do sat vremena, a kada se pogleda koliko narudžbi prolazi ovom trgovinom, stvar postaje jasna.


Više detalja je moguće vidjeti u prilogu CNeta:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!