muke s instalacijom

Ako planirate ažurirati Windows 10, ovo morate znati

26.04.2019 u 12:28

Bionic
Reading

Microsoft je obavijestio korisnike da svibanjsko ažuriranje za Windows 10 neće moći instalirati na računala s USB memorijom ili SD karticom

Tvrtka tvrdi da blokira instalaciju na tim računalima jer bi se u protivnom mogla dogoditi 'neprimjerena preraspodjela pogona' koja bi pak mogla utjecati na vanjske uređaje i interne tvrde diskove.

No, odmah je ponuđeno i zaobilazno rješenje: korisnici će prvo morati ukloniti sve USB stickove, vanjske tvrde diskove ili SD kartice i ponovno pokrenuti ažuriranje.

Nema problema sa starijim verzijama

Prema ZDNet-u, to se odnosi samo na korisnici koji ažuriraju Windows 10 v1803, izdan u travnju prošle godine, ili Windows 10 v1809, objavljen u listopadu 2018. Korisnici sa starijim verzijama sustava Windows 10 trebali bi moći svibanjsko ažuriranje instalirati bez problema, bez obzira na USB uređaje i SD kartice. Microsoft kaže da će ovaj problem svakako riješiti prije budućih ažuriranja.

  • +5
Windows 10 radi sporo? Evo devet savjeta kako ga ubrzati Izvor: Profimedia / Autor: NN

Ova vijest dolazi ubrzo nakon što je Microsoft potiho zakopao davno obećanu značajku Sets; čak i ako vam uspije ažuriranje, Microsoft ga može može automatski ukloniti. Sagledate li problem s vedrije strane, barem ćete moći sami postaviti vrijeme instalacije.