FIREFLY

AI u pokretu: Adobe donosi generativne alate na mobilne uređaje

08.03.2024 u 12:49

Bionic
Reading

Alati su trenutno u fazi beta testiranja, a korisnici Androida mogu ih (zasad) koristiti besplatno

Adobe donosi svoj AI na mobilne uređaje. Značajke Firefly generativne umjetne inteligencije ušle su u beta verziju nove Express aplikacije za Android i iOS, dostupne od danas. Nove značajke bi korisnicima trebale pružiti opsežnije mogućnosti stvaranja i uređivanja dok su u pokretu, piše Engadget.

Koristeći tekstualne upute, moći ćete generirati slike i umetnuti, ukloniti ili zamijeniti ljude, objekte i druge elemente poput pozadine. Brze radnje omogućuju vam primjenu izmjena, uklanjanje pozadina i promjenu veličine slika jednim dodirom. Dostupni su i alati za uređivanje videozapisa, planer društvenih sadržaja i mogućnosti suradnje. Pretplatnici na Creative Cloud mogu koristiti mobilnu aplikaciju Express za uvoz i uređivanje dizajna iz Illustratora i Photoshopa.

Adobe kaže da je Firefly GAI dizajniran za komercijalnu upotrebu. Sredstva generirana korištenjem Firefly alata uključuju oznaku da su kreirane generativnim AI-jem.

Tijekom beta faze, Express premium značajke dostupne su svima besplatno, ali će na kraju biti zaključane iza pretplate od 10 dolara mjesečno. Broj korisnika koji mogu pristupiti beta verziji na iOS-u je ograničen, a zainteresirani se za testiranje mogu prijaviti preko Adobea. Android beta nove aplikacije Express dostupna je u većini zemalja unutar trgovine Google Play.