STROJNO UČENJE

Adobe integrirao AI u Acrobat, može pretraživati PDF-ove

22.02.2024 u 08:24

Bionic
Reading

Adobe je lansirao pomoćnika za umjetnu inteligenciju u svojim aplikacijama Reader i Acrobat koji može sažimati i pretraživati PDF-ove

Adobe je ovog utorka službeno lansirao pomoćnika s umjetnom inteligencijom koji u Readeru i Acrobatu može sažimati i pretraživati PDF dokumente, piše CNBC.

Pomoćnik s umjetnom inteligencijom, trenutno u beta verziji, sada je dostupan na Acrobatu 'sa značajkama koje će u Readeru doći u narednim danima i tjednima', navodi se u priopćenju za javnost. Adobe planira objaviti plan pretplate za alat nakon što izađe iz beta verzije.

AI asistent pomoći će korisnicima obraditi informacije iz dugačkih PDF dokumenata generiranjem kratkih pregleda njihovog sadržaja, priopćila je tvrtka. Pomoćnik također može odgovoriti na pitanja o informacijama u dokumentu putem 'konverzacijskog sučelja' i predložiti pitanja o datoteci koja bi korisnici mogli postaviti.

Adobe je rekao da AI asistent također može generirati citate koji korisnicima omogućuju provjeru izvora odgovora alata i može proizvesti tekst za različite formate kao što su e-pošta, prezentacije i izvješća, navodi se u priopćenju za javnost.

Drugi AI modeli kao što je ChatGPT nude čitače PDF-a koji na sličan način ubrzavaju analizu dugih dokumenata, ali te usluge zahtijevaju od korisnika da učitaju PDF. Adobeov AI asistent je ugrađena značajka.