NOVE ZNAČAJKE

Adobeov Photoshop pojačan je umjetnom inteligencijom, evo što sad nudi

24.05.2023 u 10:00

Bionic
Reading

Nove bi značajke trebale omogućiti proširenje slika pozadinama i objektima koje je generirala umjetna inteligencija, dok je ujedno poboljšana preciznost uklanjanja objekata

Photoshop, alat za obradu slike tvrtke Adobe, dobio je brojne dodatne značajke generativne umjetne inteligencije temeljene na njihovom alatu Firefly.

Nove bi značajke trebale omogućiti proširenje slika pozadinama i objektima koje je generirala umjetna inteligencija, dok je ujedno poboljšana preciznost uklanjanja objekata.

Zasad će biti dostupne samo u beta inačici Photoshopa. No, Adobe je također otvorio pristup pojedinim značajkama u beta izdanju Fireflyja na webu.

Između ostalog, sad je moguće u Firefly tekstualno unijeti upit za opisivanje vrste slike ili objekta na prirodnom jeziku.

Prema zadanim postavkama, Adobe će korisnicima pružiti tri varijacije za svaki upit.

Za razliku od web aplikacije Firefly, trenutno ne postoji mogućnost ponavljanja jedne od njih kako bi se vidjele slične varijacije na danom rezultatu.

Kako bi ovo sve bilo moguće, Photoshop šalje dijelove neke slike Fireflyju - ne cijelu sliku, iako tvrtka također eksperimentira s tim - i stvara novi sloj za rezultate.

Prema Adobeovim podacima, korisnici Fireflyja dosad su stvorili više od sto milijuna slika.