MOBILNA UMJETNA INTELIGENCIJA

ChatGPT je dostupan na iOS-u

22.05.2023 u 09:55

Bionic
Reading

Popularni OpenAI-jev chatbot dobio je službenu aplikaciju za Appleov iOS, što znači da ga neki već mogu preuzeti na Apple App Storeu

OpenAI je upravo izbacio ChatGPT za iOS, izvještava Engadget. Riječ je o službenoj aplikaciji za smartfon koja koristi viralni jezični model. Službeni ChatGPT će se pridružiti toni drugih AI aplikacija treće strane koje žele završiti na vašem smartfonu te koje za bazu koriste GPT-3.5 i GPT 4. Aplikacija je, doduše, zasad samo dostupna u SAD-u, no kompanija kaže da će na druga tržišta stići tijekom 'idućih nekoliko tjedana'.

Što se značajki tiče, OpenAI-jeva aplikacija radi slično kao i ChatGPT za web - uz dodatnu opciju glasovnih komandi koje koriste sustav za prepoznavanje govora. Aplikacija isto dozvoljava prebacivanje među GPT-3.5 i GPT-4 ako ste pretplatnik, kao i povijest razgovora (sinkroniziranog iz internetske verzije chatbota). Također možete izbacivati podatke i brisati ili preimenovati razgovore. Kompanijini nadavno izbačeni dodaci, uključujući onaj za pristup webu, su odsutni.

OpenAI sugerira da korisnici Androida isto neće morati čekati predugo. Što se aplikacije za Appleove uređaje tiče, ona je dostupna na iPhoneu, što znači da verzija za iPad (bar zasad) ne postoji, odnosno postoji ako želite raditi u prilagođenom rastegnutom sučelju.