NAPOKON

Adobe ugurao Photoshop na mobitele

27.02.2013 u 11:08

Bionic
Reading

Popularni alat za digitalnu obradu forografija dobio je inačicu Photoshop Touch, dostupnu za uređaje na Androidu i iOS-u

Adobeu je za pripremu verzije Photoshopa za pametne telefone trebalo puno više vremena nego što se očekivalo. Tim je više neobično to što Photoshop Touch nema bitno drukčije mogućnosti u odnosu na inačicu za tablete.

Najveća je razlika u korisničkom sučelju - vodiči su manje interaktivni i više usmjereni na početnike - a zasloni s aplikacijama posloženi su drukčije, kako bi se prilagodili prikazu na manjim i užim ekranima.

Kome će doista trebati takav mega alat na pametnim telefonima, bili oni i veliki poput Samsungovog Galaxyja S3, pitanje je na koje ćemo dobiti odgovor tijekom idućih mjeseci.

Kako god, Photoshop Touch dosutpan je vlasnicima Androida (izdanje 4.0 i kasnije) i iOS-a (iPhone 4S, iPod Touch pete generacije i kasnije). Podrška za Windows Phone zasad nije u planu, piše CNET, a zasad dolazi na engleskom, francuskom, njemačkom i japanskom jeziku.

Čak i ako ste za 9,99 dolara (oko 60 kuna) kupili inačicu za tablete, morat ćete platiti dodatnih 4,99 dolara (oko 30 kuna) za Photoshop Touch. Uz to, morate se pretplatiti na uslugu Creative Cloud, koja nudi dva gigabajta prostora za pohranu u računalnom oblaku.