IFA 2016

Acer predstavio čudovišni gejmerski laptop - Predator 21 X

01.09.2016 u 08:25

Bionic
Reading

Prije nego što pitate - da, radi se o prijenosniku s ekranom od 21 inča i komponentama koje u stolnom računalu vjerojatno nećete imati sljedećih godinu ili dvije

Kao što ste i pretpostavili, radi se o računalu koje nije napravljeno za kupce kojima cijena računala igra neku ulogu. Radi se o prijenosnom čudovištu s dvije grafičke kartice Nvidia GTX 1080, Intelovim Kaby Lake - procesorom sedme generacije i mehaničkom tipkovnicom.

Acer na sajmu IFA u Berlinu nije razotkrio o kakvom se točno procesoru radi, no sudeći po ciljanoj publici, rekli bismo da je riječ o hardveru namijenjenom gejmanju (45 Wata i više).


Da bi se ovo čudo rashladilo, Acer je morao dizajnirati posebni sustav hlađenja. Tri od pet ventilatora (!) vrlo su tanki te su napravljeni od metala (proizvođač tehnologiju naziva AeroBlade).

No čak ni komponente ovog računala ne nadmašuju apsolutnu perverziju u vidu zakrivljenog monitora IPS od 21 inča koji može tjerati rezolucije sve do 2.560 puta 1.080 piksela i Nvidijinom tehnologijom G-Sync za odstranjivanje smetnji na monitoru (screen tearinga). Pored zakrivljenog ekrana, Acer je ubacio i posebni sustav za praćenje položaja očiju Tobii koji bi igračima ponudio posebno iskustvo u igrama koje tehnologiju podržavaju.

Što se zvuka tiče, Predator dolazi s četiri integrirana zvučnika i čak dva subwoofera. Acer ovaj zvučni sustav zove SoundPound 4.2+.

Tipkovnica dolazi iz Cherryja i koristi prekidače Cherry MX koje smo već susreli kod HP-ova Titana te pet tipki koje će korisnik moći posebno programirati. Numeričke tipke ne koriste mehaničke prekidače, ali se mogu preokrenuti i koristiti kao touchpad. Laptop zbog nove arhitekture procesora neće biti dostupan za prodaju još barem nekoliko mjeseci.

Kad se pojavi na tržištu budite sigurni kako Acerov Predator 21 X neće spadati među najjeftinije prijenosnike u susjedstvu.