birano društvo

Znate li kojih će 19 hrvatskih nogometaša igrati u Ligi prvaka ove sezone?

05.09.2018 u 10:49

Bionic
Reading

Hrvatski vezni nogometaš Filip Krovinović, koji je prije sedam mjeseci ozlijedio koljeno desne noge, u posljednjoj je fazi oporavka pa ga je Benfica u utorak prijavila za nastupe u Ligi prvaka. Bit će naš 19. nogometaš u elitnom klupskom nogometnom natjecanju...

'Dobro se oporavljam, sve ide u skladu s planom', rekao je 23-godišnji Krovinović za klupsku televiziju BTV.

  • +5
Filip Krovinović Benfica Izvor: Profimedia / Autor: Jorge Amaral / Global Images

Krovinoviću su 20. siječnja popucali križni ligamenti desnog koljena, pred kraj utakmice Benfice i Chavesa, a u veljači je u Madridu prošao operacijski zahvat.

Benfica će u Ligi prvaka igrati u skupini atenskim AEK-om, Ajaxom i Bayernom. Prvu utakmicu igra za dva tjedna na svom stadionu Luz u Lisabonu protiv njemačkog prvaka.

Krovinović je prije godinu dana došao iz Rio Avea te se bio učvrstio u udarnoj postavi Benfice kada se ozlijedio. Zasada još uvijek nije poznato kada bi se Krovinović mogao vratiti na teren i ponovno zaigrati za Benficu.

Krovinović je jedan od devetnaestorice hrvatskih nogometaša koji su na popisu klubova u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. 

Osim njega, u elitnom klupskom natjecanju igrat će još Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Ivan Perišić, Šime Vrsaljko, Marcelo Brozović, Dejan Lovren, Nikola Kalinić, Danijel Subašić, Andrej Kramarić, Vedran Ćorluka, Marko Rog, Karlo Letica, Ante Ćorić, Matej Mitrović, Marko Livaja, Kristijan Bistrović i Nikola Vlašić.

Sudionici Lige prvaka bit će i hrvatski treneri Bayerna i Bruggea, Niko Kovač i Ivan Leko.