santini uoči portugala

Dalić ga nije vodio u Rusiju, ali sad je spreman dokazati se i zamijeniti Mandžu

05.09.2018 u 08:30

Bionic
Reading

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Santini istaknuo je u utorak kako je poput ostalih novih igrača u momčadi motiviran za utakmicu protiv Portugala dok je lijevi bek Borna Barišić poručio kako će ići po pobjedu.

'Nema se što čekati, još vlada euforija od Svjetskog prvenstva i svi smo željni igrati u hrvatskom dresu. Iza nas je težak vikend pa smo odradili jedan lakši uvodni trening prvog dana okupljanja. Mi novi igrači nemamo se od čega opuštati, silno smo motivirani, želimo pokazati da smo zasluženo pozvani i tu smo da damo sve od sebe', rekao je 29-godišnji Santini na konferenciji za medije u Portugalu.

  • +5
Ivan Santini Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

On nije bio dio reprezentacije koja je prije mjesec i pol dana u Rusiji osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu no pozvan je nakon što se oprostio Mario Mandžukić, a ranije reprezentaciju napustio i Nikola Kalinić. 'Mandžukića će teško bilo tko naslijediti, a ja ću dati sve od sebe', poručio je strijelac belgijskog Anderlechta sa sedam pogodaka u šest odigranih susreta ove sezone.

'Dobro sam se prilagodio Belgiji, imao sam tri godine ranijeg iskustva i nadam se da ću tako i nastaviti. Očito našim nogometašima odgovara što ima mnogo naših ljudi u Belgiji, a i način života je odličan', dodao je.

Santini je prošle godine već upisao dva nastupa za reprezentaciju no još uvijek čeka na prvi pogodak. Ne zabije li u četvrtak Portugalu u prijateljskoj utakmici očekuje da će to učiniti Španjolskoj na gostovanju u južnom gradu Elcheu 11. rujna na startu Lige nacija.

'Liga nacija je odlična stvar, puno bolja od prijateljskih utakmica, a igrat ćemo protiv dobrih momčadi. Bit će to atraktivnije i za navijače. Portugal je pak tehnički dobar, očekujem da će igrati otvoreno. Dobra su momčad i nikome nije lako protiv njih', rekao je dodavši da je uzbuđeno ljetos pratio nastup sadašnjih suigrača.

'U Belgiji su u finalu svjetskog prvenstva također navijali za nas, pogotovo nakon što su nadigrali Francuze u polufinalu, a izgubili. I kod njih je bila euforija zbog bronce, ali ne kao u Hrvatskoj. Gledati finale bio je najljepši osjećaj u mom životu. Bilo je ludo vidjeti toliko razdraganih hrvatskih navijača', napomenuo je Santini.

Smatra da je bitno što će i sada s njima biti kapetan Luka Modrić, proglašen najboljim igračem prvenstva i Europe.

'O značaju Modrića ne treba ni pričati, nama mnogo znači što je uopće u istom autobusu s nama. Ima motiva, želje i gladi nakon svega što je osvojio, velika je inspiracija svima koji dolaze', rekao je Santini.

Borna Barišić, 25-godišnji lijevi bek Glasgow Rangersa, dosad je tri puta nosio kockasti dres. Premda će se u gradu Faru igrati prijateljska utakmica on smatra da trebaju ići na pobjedu. "Portugalu treba pristupiti ozbiljno i pokušati pobijediti", istaknuo je.

'Izbornik je pak najavio da treba svježih igrača, da želi reprezentaciju koja će se kvalificirati na Europsko prvenstvo (2020.godine). Format Lige nacija je dobar a istovremeno se može isprobavati igrače za europsku smotru', dodao je. 

Njemu se otvorilo mjesto u ekipi nakon što Ivan Strinić, lijevi bek sa svjetskog prvenstva, mora odmarati zbog problema sa srcem. 'Striniću želim da se oporavi što prije, a ja sam u dobroj formi, dobro se osjećam i to trebam iskoristiti'. I on smatra da je bitno za reprezentaciju što je u njoj ostao 32-godišnji vezni Luka Modrić.