loši gubitnici

Bahati Englezi još uvijek plaču na spomen Hrvatske: Jesu li ovakvi komentari korektni?

05.09.2018 u 10:14

Bionic
Reading

Engleski reprezentativac Harry Maguire priznaje da još uvijek nije prebolio poraz od Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva te smatra da je njegova izabrana vrsta prokockala dobivenu utakmicu...

Podsjetimo, engleska nogometna javnost iznimno je bahato iščekivala polufinale SP-a u Rusiji, uvjerena da njihova reprezentacija sigurno prolazi protiv Hrvatske, ali dogodilo se baš suprotno.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Golovima Mandžukića i Perišića naša izabrana vrsta sve je preokrenula te srijede 11. srpnja u Moskvi, a engleski nogometaši još jednom su razočarali svoju naciju.

Nekoliko mjeseci kasnije Engleska i Hrvatska ponovo stoje jedna drugoj na putu, ovaj put u Ligi nacija, a bahatost protivnika nije se smanjila koji još uvijek vjeruje da nije trebao izgubiti u Moskvi.

'Dio mene je još uvijek razočaran. Bili smo blizu i na poluvremenu smo bili jednom nogom u finalu. Kad pogledam unazad, to je razočaravajuće. Teško mi je bilo gledati snimku utakmice', priznao je branič Harry Maguire uoči meča sa Španjolskom na otvaranju Lige nacija.

'Kad vidimo kakve smo prilike imali u prvom poluvremenu riješiti utakmicu, znam da bismo neki drugi dan vodili s dva ili tri razlike i sve bi bilo riješeno. U drugom nismo bili dobri, a Hrvatska je imala loptu u nogama, no nije stvarala prilike. Nisam osjećao pritisak niti sam imao osjećaj da nas imaju čime ugroziti', zaključio je engleski reprezentativac, podcjenjujući zasluženu pobjedu naših nogometaša koji su nakon izjednačenja potpuno zavladali terenom u Moskvi, što su na Otoku, čini se, zaboravili.

U svakom slučaju, Maguire i društvo imat će priliku za osvetu na Rujevici 12. listopada, ali ako dožive novi poraz, neće više imati pravo tvrditi da su bolji...