uoči švedske i francuske

Zlatko Dalić u velikom problemu; ozljeda igrača bez kojeg ne može zamisliti početnu momčad poremetila je planove u redovima hrvatske reprezentacije

09.10.2020 u 09:37

Bionic
Reading

Reprezentacija se tijekom četvrtka vratila iz Švicarske u Zagreb te nastavlja s pripremama za utakmice UEFA Lige nacija protiv Švedske (nedjelja, 11. listopada) i Francuske (srijeda, 14. listopada). No, izbornik Zlatko Dalić već se na prvom treningu suočio s problemima...

Hrvatska se nogometna reprezentacija vratila u Zagreb, pobjeda 2:1 u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske barem je donekle popravila atmosferu nakon dva katastrofalna poraza od Portugala i Francuske na startu Lige nacija.

Prvi trening nakon povratka iz St. Gallena 'vatreni' su odradili na Maksimiru u četvrtak navečer, a čini se kako izbornik Zlatko Dalić ima jedan veliki problem.

Naime, već protiv Švicarske u sastavu nije bilo trenutno najboljeg strijelca Bundeslige, napadača Hoffenheima Andreja Kramarića. Popularni Krama u ovom je trenutku definitivno naš reprezentativac u najboljoj formi, no zbog ozljede je - kako se sada čini - upitan za nedjeljnu utakmicu protiv Švedske!

Kramarić ima problema s preponama, a u četvrtak je pokušao odraditi trening sa suigračima, no... Odradio je kratki razgovor s izbornikom Dalićem, a potom je otišao trenirati odvojeno s izbornikovim pomoćnikom Ivicom Olićem.

  • +15
Prijateljska utakmica, Švicarska - Hrvatska, 2020. Izvor: EPA / Autor: PETER KLAUNZER

'Izbornik je Andreja Kramarića ciljano odmorio protiv Švicarske', objavili su iz HNS-a te dodali:

'Vjerujemo da će on, kao i svi ostali igrači, kandidirati za utakmicu protiv Švedske, a potom i protiv Francuske.'

Ni sam izbornik Zlatko Dalić nije znao u kakvom je točno stanju Kramarićeva ozljeda.

'Ne mogu još ništa konkretno reći', kazao je izbornik za Sportske novosti i dodao:

'Nama za Švedsku i Francusku trebaju igrači koji su sto posto spremni i u koji su u ritmu utakmica. Čekaju nas teške utakmice i nemamo pravo na eksperimentiranje.'

Šteta, jer sada se čini kako je ozljeda ozbiljna, a Kramarić je u fantastičnoj formi, u prve četiri utakmice za Hoffenheim zabio je osam golova, od toga šest u prvenstvu te je trenutno prvi strijelac Bundeslige!