budućnost 'vatrenih'

Nadahnuti Josip Brekalo zabio je Francuzima i Švicarcima, a sad najavljuje: Dolaze mlađi koji će u reprezentaciji zamijeniti one starije

08.10.2020 u 19:34

Bionic
Reading

Josip Brekalo ne odriče se dobrih navika. Krilni napadač 'vatrenih' protiv Švicarske je postigao gol drugu utakmicu za redom i još jednom potvrdio svoju klasu...

'Ovo je bila vrlo važna pobjeda za nas, poslije dva poraza u rujnu željeli smo svima dokazati da je to bila iznimka. Vrijedimo puno više, mislim da smo to potvrdili u St. Gallenu', kaže Josip Brekalo koji ovako rezonira dobre strane pobjede 2:1 nad Švicarcima:

'S momčadske strane zadovoljan sam što su se novi igrači u reprezentaciji pokazali u najboljem mogućem svjetlu, a što se mene tiče, naravno da sam sretan što sam uspio zabiti gol drugu utakmicu za redom. Nadam se da ću nastaviti tako i u budućnosti.'

Nakon Bradarićeve povratne lopte Brekalo je iz poluvoleja lijevom nogom zatresao mrežu Švicaraca za 1:1.

'Ja sam dešnjak i volim igrati na lijevoj strani i probijati se u sredinu na šut desnom nogom, ali u reprezentaciji vrlo često igram na desnoj strani i u zadnja dva susreta zabio sam dva gola lijevom nogom, pa mogu i tu poziciju igrati na vrhunskom nivou', rekao je Brekalo koji će već u nedjelju protiv Švedske, ali i u srijedu protiv Francuske, imati priliku za prvi gol na domaćem terenu.

'Čekaju nas dvije teške utakmice protiv vrhunskih momčadi. Utakmica protiv Švedske je ključna u kontekstu ostanka u elitnoj skupini Lige nacija, nadam se da ćemo u najmanju ruku odigrati kvalitetno kao i u St. Gallenu, ako ne i bolje. U tom slučaju možemo se nadati povoljnom rezultatu', razmišlja Brekalo koji uspješno igra u redovima bundesligaša Wolfsburga. I dvojica švedskih reprezentativaca, Ludwig Augustinsson (Werder) i Emil Forsberg (RB Leipzig), igraju u Bundesligi.

  • +15
Prijateljska utakmica, Švicarska - Hrvatska, 2020. Izvor: EPA / Autor: PETER KLAUNZER

'Poznajem ih obojicu, u posljednjoj utakmici pobijedili smo Werder u gostima, igrao je i Augustinsson. Forsberg je vrhunski igrač, godinama jedan od ključnih igrača Leipziga, ove sezone također u vrlo dobroj formi. Međutim, nisu samo njih dvojica kvalitetni, švedska momčad je vrlo dobra i sigurno nam neće biti lako. Međutim, ako budemo na razini kao u utakmici protiv Švicarske, onda možemo očekivati pobjedu', upozorava Josip Brekalo.

Konkurencija na krilnim pozicijama u hrvatskoj reprezentaciji sve je jača…

'Zdrava konkurencija svakog igrača čini boljim, jer se trudiš, daješ više i boriš za svoju poziciju. To je sasvim normalna situacija u sportu, u nogometu pogotovo. Zadovoljan zbog mog nekadašnjeg suigrača u mladoj U-21 reprezentaciji, Domagoja Bradarića, koji je debitirao na najbolji mogući način. Radujem se, naravno, i svim ostalim mladim igračima koji dolaze… Bradarić za mene nije iznenađenje, standardni je prvotimac Lillea, trenutačno prvoplasirane momčadi francuskog prvenstva. Još jednom je dokazao da se radi o vrhunskom igraču. A što se ostalih mladih reprezentativaca tiče, uvjeren sam da su na pravom putu, jer… Prirodno je da dolaze mlađi igrači koji će u jednom trenutku u reprezentaciji zamijeniti one starije', kaže Brekalo koji itekako prati odličnu golgetersku formu Andreja Kramarića, u ovom trenutku najboljeg strijelca Bundeslige.

'Andrej iz sezone u sezonu dokazuje da je vrsni strijelac, pravi 'killer'! U jednom trenutku se dogodilo da je svaki gol za Hoffenheim zabio Kramarić, čovjek jednostavno ima njuh za gol. Nadam se da će se s Lewandowskim boriti za titulu najboljeg strijelca', zaključio je Brekalo.