FIFA_SP_2018.svg

zna kako dobiti dansku

Zlatko Dalić otkrio zašto je uvjeren u pobjedu nad Danskom, a zatim je okrznuo i Lea Messija

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, htio, ne htio, postat će počasni građani Nižnjeg Novgoroda. Jer nakon pobjede nad Argentinom, morao je obećati da će se vratiti u ovaj grad. Sad ga je ždrijeb doveo i prije nego se nadao, ali dao je još jednom obećanje - pobijedimo li Dansku, vraća se kao turist

Izbornik Zlatko Dalić je sa stožerom učinio sve što je u njihovoj moći, kako bi pripremili igrače, i napravio još jedan veliki korak prema završnici svjetskog prvenstva.

'Danska je disciplinirana i čvrsta momčad koja drži formaciju. Očekuje nas težak ispit. I igraju nogomet kao i svi Skandinavci. Imali smo utakmicu protiv Islanda, s time da je Danska ipak puno bolja momčad i Ta nam je utakmica koristila u pripremi za ovaj ogled somine finala. Bit će potrebno strpljenja, ne smijemo srljati i juriti. Očekujem tešku utakmicu', naglasio je Dalić.

To 'strpljenje' ne znači da Hrvatska neće napadati, odnosno da će igrati kao protiv Portugala u Francuskoj, 'ziheraški'.

'Nisam rekao da nećemo napadati i tražiti gol, ali moramo biti strpljivi da nam se ne dogodi raspad sistema ili kakav 'blackout'. Sasvim sigurno nećemo igrati na nulu, jer nema popravnog i druge utakmice, sve ćemo učiniti da pobijedimo'.

Dalić je u tri utakmice na SP-u natjerao mnoge da Hrvatsku vide kao jednog od favorita turnira, posebice u okršaju s Danskom. Međutim, to na igrače ne stvara pritisak.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Mi nemamo pritisak od drugih već od samih sebe. U skupini smo igrali sjajno, ali to ništa neće značiti ako to ne potvrdimo protiv Danske. Tri pobjede u skupini daju nam sigurnost i samopouzdanje, ali na to se više ne možemo stalno vraćati. Naravno da takve prognoze gode jer smo prepoznati kao dobra momčad, ali to ništa neće značiti ako ne prođemo u četvrtfinale'.

Dalić je istaknuo kako je u prvom krugu svjetskog prvenstva Luka Modrić odigrao možda i najbolje i jedan je od kandidata za najboljeg igrača SP-a. Uz Messija, Ronalda...

'Msilim da Messi to više ne može biti, jer ispali su od Francuza.. (rekao je Dalić uz lagani osmijeh). Luka je igrao sjajno i bio bi najsretniji kada bi dobio nagradu jer bi to značilo da je Hrvatska napravila nešto veliko'.

  • +26
SP 2018., skupina C: Danska - Francuska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za kraj Dalić je opisao svoje emotivno stanje, ali koje se promijenilo otkako je preuzeo reprezentaciju.

'Djelujem mirno jer su me tako naučili život i iskustvo, ali u sebi sam se borio sa željom da prođemo grupu. Sam sebi sam stvorio taj pritisak, to je bio glavni cilj, međutim, to nije dovoljno. Sve ovo što se događa je zasluga igrača. Izbornik može malo pomoći, ali igrači su glavni. Ja sam tu nevažan. I bez obzira kako završi ova utakmica, za mene će ovo biti najljepši trenuci u karijeri', zaključio je izbornik Dalić i onda simpatičnoj ruskoj volonterki, očito iz Nižnjeg Novgoroda, dao obećanje, ako Hrvatska pobijedi Dansku, u ovaj će se grad sigurno vratiti kao turist.