FIFA_SP_2018.svg

TO VIŠE NIKOGA NE IZNENAĐUJE

Nakon ovakvih napisa uglednih stranih medija o hrvatskom kapetanu Luki Modriću sve je jasno...

Bionic
Reading

Odlični nastupi hrvatskih nogometaša na Svjetskom prvenstvu nisu prošli nezapaženo ni u stranim medijima. Tako se naši reprezentativci nalaze u najboljih 11 prvog dijela SP-a, a prema nekima je Luka Modrić i najbolji igrač natjecanja

Ugledni magazin FourFourTwo odlučio je napraviti lisu najboljih nogometaša World Cupa poslije natjecanja po skupinama, a u njihovom izboru na samom vrhu se našao – Luka Modrić.

'Možda više nikog ne iznenađuje to što Modrić čini izvanredne stvari. On je, naposljetku, izvanredan nogometaš. No u kontekstu njegove izvrsnosti mora se razmotriti također to, što je nakon svega, Modrić čovjek koji je optužen za krivokletstvo u ožujku nakon svjedočenju Zdravku Mamiću, bivšem direktoru zagrebačkog Dinama. To bi za bilo koga bilo dovoljno da mu odvrati misli s nogometa, ali Modrić je nastavio kao da se ništa nije dogodilo i odveo Hrvatsku u osminu finala. Bio je dirigent ponekad neurednog orkestra, a njegov nenametljiv sjaj ponovno se pokazao dokazavši da je Modrić jedan od najvećih veznjaka svoje generacije', piše FourFourTwo, a prenosi goal.hr.

Iza hrvatskog kapetana je na listi branič Urugvaja Diego Godin pa slijede golgeteri Cristiano Ronaldo (Portugal) i Harry Kane (Engleska). TOP 5 zatvara meksički ofenzivac Hirving Lozano.

Među deset najboljih još su Isco (Španjolska), Christian Eriksen (Danska), Takashi Inui (Japan), Aleksandr Golovin (Rusija) i Andre Carrillo (Peru).

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Poznati Guardian sastavio je prvih 11 SP po skupinama. Na golu je Iranac Alireza Beiranavan, u zadnjoj liniji Manuel Akanji (Švicarska), Diego Godin (Urugvaj) i Andreas Granqvist (Švedska). Na poziciji dva zadnja vezna su Luka Modrić i Ivan Rakitić, lijevo u sredini Aleksandar Golovin (Rusiji), a desno Kieran Trippier (Engleska), a ofenzivni veznjak je Isco (Španjolska). Napad predvode Harry Kane (Engleska) i Romelu Lukaku (Belgija).

  • +13
Luka Modrić - zvijezda Real Madrida i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Zlatko Dalić ima bez dvojbe najtalentiraniji vezni red na cijelom Svjetskom prvenstvu predvođen Modrićem i Rakitićem. Dvojac iz španjolske lige bio je ključan u impresivnim igrama Hrvatske i bit će jako zanimljivo pratiti do kuda mogu dogurati. Treći član sredine terena Ivan Perišić za malo je ispao iz naše momčadi', stoji u tekstu Guardiana.

I kada mi u Hrvatskoj hvalimo Dalićeve zvijezde to ponekad možda zvuči neobjektivno jer su to naši dečki, ali kada hvalospjevi dolaze i iz 'pera' uglednih novinara tada je sve jasno - imamo u reprezentaciji igrače koji nas mogu odvesti do velikih stvari na ovom SP-u.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal