FIFA_SP_2018.svg

'lak' je na kartonima

Oprez! Utakmicu s Danskom sudi nam iskusni Argentinac koji voli 'potegnuti'

Bionic
Reading

FIFA je objavila kako će susret osmine finala svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Danske suditi Argentinac Nestor Pitana (43)...

Ovaj profesor tjelesnog odgoja jedan je od šest južnoameričkih sudaca na SP-u u Rusiji. Utakmica Hrvatske i Danske Pitani će biti treća utakmica na SP-u u Rusiji.

Imao je čast suditi na otvaraju ovog Mundijala u susretu između Rusije i Saudijske Arabije, a vodio je i ogled između Meksika i Švedske.

U te dvije utakmice pokazao je sedam žutih kartona. Naši će nogometaši morati biti oprezni jer Pitana očigledno voli 'potegnuti' kartone, a čak osam hrvatskih igrača već imaju žuti karton, a to su: Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Ante Rebić, Marcelo Brozović, Šime Vrsaljko, Vedran Ćorluka, Marko Pjaca i Tin Jedvaj. Ako netko od njih zaradi javnu opomenu propustiti će susret četvrtfinala.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Pitana se suđenjem počeo baviti 2007. godine, a tri godine kasnije našao se na Fifinoj listi sudaca. Redovito sudi na Copa America, a na posljednjem SP-u u Brazilu 2014. godine sudio je četiri utakmice.

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX