UZ POBJEDU U RIJADU

Izbornik Zlatko Dalić nije zabrinut, ali je priznao jednu stvar: Nije baš bilo najpametnije da igramo...

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 16.11.2022 16:15
  • Objavljeno 16.11.2022 u 16:03
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u Rijadu izabranu vrstu Saudijske Arabije sa 1:0 u uvertiri za nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru koje započinje za četiri dana. Jedini pogodak na utakmici postigao je Andrej Kramarić u 82. minuti.

Iako je Hrvatska pobijedila, što ustvari nije bio primarni cilj, izbornik Zlatko Dalić ipak nije bio prezadovoljan.

Nije ovo danas bilo najbolje, nismo igrali dobro, imali smo sreće, ali bilo nam je potrebno. Znali smo što nas čeka, da će biti vruće, ali isto nas čeka u Kataru. Ova je utakmica poslužila svojoj svrsi, rekao je Zlatko Dalić, a prenose 24 sata.

U dvoboj je prema očekivanju od početka krenuo Marcelo Brozović. Njemu su minute najpotrebnije, jer dugo je bio van stroja.

'Lijepo je da se vratio, nije kod njega problem trka i energija, nego forma i osjećaj. Dobro je da uđe u ritam utakmica, da ga ništa ne boli, on će biti besprijekoran kad je u pitanju energija, ali mu treba utakmica i osjećaja za loptu i igru', rekao je izbornik i dodao:

'Vlašić je dobio udarac, Erlić isto, ali lagane udarce, svi su OK, napravit ćemo trening i sutra. U Kataru nas čekaju tri dobra treninga da se pripremimo za Maroko'.

Što ste dobili iz ove utakmice?

'Danas je bilo teško, tek smo došli s puta, vruće je, puno stvari koje smo znali i za koje smo se pripremali. To smo znali, navikavamo se na ono što nas čeka, ali smo i spremni. Maroko je ključ svega'.

Marko Livaja propustio je trening u utorak ali i ovu utakmicu.

'On će u četvrtak biti u treningu, u petak u punom treningu, dobio je udarac i ima mali hematom. Da je trebalo, i danas bi igrao, ali nije bilo potrebe da riskiramo.

  • +23
Saudijska Arabija - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Imate li dvojbi oko sastava?

'Ovo nije mjerilo, ne mogu govoriti o igračima, od prve minute su bili teški, tromi, spori, nije to bio jedan, nego cijela momčad. Imamo mi dilemica sitnih, ali ova utakmica nije bila da se one otklone. Ja nemam puno dilema'.

Koliko će aspekti kondicije i pripreme biti važni?

'Danas se vidjelo. Bilo je puno tehničkih pogrešaka zbog vrućine, ne sjećam se kad zadnji put toliko. Nije baš bilo najpametnije da mi igramo danas, ali sutra bi bilo već kasno. Nije idealno, ali morali smo... Bit ćemo spremni'.

Što je Dalić još rekao, pročitajte OVDJE.

  • +4
Navijači na utakmici Saudijska Arabija - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal