pripreme za sp

Hrvatska se u sastavu koji još nikad nije igrao zajedno namučila protiv Saudijske Arabije; spasili nas sreća i Kramarić!

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u kombiniranom sastavu, jer je izbornik Zlatko Dalić želio sačuvati svoje glavne igrače, ostavila je loš dojam u pripremoj utakmici protiv Saudijske Arabije koja je kod rezultata 0:0 u dva navrata bila jako blizu gola. Na koncu je tek u samoj završnici Hrvatskoj pobjedu osigurao Andrej Kramarić nakon dodavanja kapetana Luke Modrića

U jedinoj provjeri uoči Svjetskog prvenstva izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je kako će u pripremnoj utakmici protiv Saudijske Arabije, koja igrala u Rijadu, odmoriti glavne igrače i priliku dati onima koji su u zadnje vrijeme manje igrali u svojim klubovima.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igra u srijedu, 23. studenog od 11 sati ujutro po našem vremenu, a protivnik je Maroko.

>> [FOTO] Domagoj Vida na utakmici protiv Saudijske Arabije ušao u odabrano društvo deset veličanstvenih Hrvata

U utakmici koja je trebala poslužiti kao dobar test Dalić je odlučio početi sa sastavom koji još nikada nije igrao zajedno: Livaković - Stanišić, Lovren, Erlić, Barišić - Majer, Brozović, Sučić - Vlašić, Petković i Pašalić. Iako je Hrvatska ušla u utakmicu motivirano do kraja prvog poluvremena nogometaši Saudijske Arabije opasno su zaprijetili, a jednom je gol Hrvatske morao spašavati Livaković.

Kako su u udarnom sastavu Saudijske Arabije bila čak devetorica igrača njihovog najboljeg kluba Al-Hilala, primjetna je bila veća uigranost sastava pod vodstvom Francuza Hervea Renarda.

Za razliku od hrvatskog napada, Saudijci su imali daleko više izglednih situacija, iako je i od njihovih devet udaraca prema vratima samo jedan natjerao Livakovića na intervenciju. Bilo je to u 28. minuti, kad je Al-Buraikan sa desetak metara pucao ravno u hrvatskog vratara.

U preostale dvije izgledne situacije glavnu je ulogu imao Saleh Al-Shehri. U 38. minuti je na ubačaj Al-Shahranija s lijeve strane neometan glavom pucao sa sedam-osam metara, ali je lopta otišla preko grede.

U 58. minuti Zlatko Dalić je umjesto Dejana Lovrena ubacio Domagoja Vidu, koji se tako upisao u 'klub 100' i postao deseti hrvatski igrač sa 100 ili više nastupa za reprezentaciju. U isto vrijeme je Petkovića zamijenio Andrej Kramarić.

U drugom poluvremenu Hrvatska je stvorila nekoliko prigoda, zaprijetili su Brozović i društvo, ali lopta nije htjela u gol. Naime, u 55. minuti Oršić je u srcu kaznenog prostora uposlio Petkovića, ovaj je vratio na rub kaznenog prostora prema Brozoviću koji je gađao desni donji kut, ali je lopta otišla metar od vratnice pa je slavljenik Marcelo ostao bez dara za 30. rođendan.

U 63. minuti Al Dawsari je sam izašao pred Livakovića i pucao je malo preko gola. Doslovno su centimetri dijelili domaćina od gola!

U 65. minuti iz igre su izašli su iz igre Pašalić i Brozović, a ušli su Perišić i Modrić pa se očekivalo da krene na bolje. No, nekoliko trenutaka kasnije Saudijsku Arabiju dijelilo je od gola jako malo nakon što je u 72. minuti Kann pogodio vratnicu. U tim trenucima dojam je bio jako loš...

No, to je izazvalo pozitivan šok za Vatrene tako da je sijevnula kontra iz koje je gol zabio Andrej Kramarić, ali je ipak poništen zbog zaleđa iako se činilo sve regularnim. Dodajmo kako je zbog zaleđa u 87. minuti poništen gol i Ivanu Perišiću...

prijateljska utakmica

SAUDIJSKA ARABIJA - HRVATSKA 0:1 (0:0)

  • Rijad. Stadion: Prince Faisal bin Fahd. Sudac: Makhamed (Jordan).

S. ARABIJA: Al-Owais - Abdulhamid, Al-Amri, Al-Boleahi (od 46. Tambakti), Al-Shahrani - Kanno (od 80. N. Al-Dawsri), Al-Malki (od 79. Al-Hassan) - Al-Buraikan (od 80. Bahebri), Al-Faraj (od 68. Al-Abed), S. Al-Dawsari - Al-Shehri (od 62. Asiri)

HRVATSKA: Livaković - Stanišić, Lovren (od 58. Vida), Erlić, Barišić - Majer, Brozović (od 65. Modrić), Sučić (od 46. Kovačić) - Vlašić (od 46. Oršić), Petković (od 58. Kramarić), Pašalić (od 65. Perišić)

  • Strijelac: 0-1 Andrej Kramarić (82)
  • Žuti kartoni: -
  • Crveni kartoni: -

No, pred kraj utakmice u 82. minuti nakon sjajno odigrane akcije Hrvatska je uspjela postići gol. Zabio je Andrej Kramarić nakon preciznog dodavanja i dva driblinga kojem je prethodio još jedan genijalan potez Luke Modrića za konačnih 1:0 i time je barem malo popravljen dojam uoči odlaska u Katar. Gol pogledajte OVDJE.

Tako je Kramarić u Rijadu došao do jubilarnog 20. pogotka u reprezentativnom dresu.

Dodajmo kako je ovo bila peta pobjeda u nizu Hrvatske.

  • +23
Saudijska Arabija - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal