logičan izbor

Zlatko Dalić donio odluku gdje nastavlja karijeru nakon što mu je na stol stigla ponuda iz UAE-a koju je teško odbiti

16.04.2020 u 13:15

Bionic
Reading

Zlatko Dalić odlučio je odbiti pet puta veću plaću zbog hrvatske nogometne reprezentacije koja je ipak puno prestižnije radno mjesto od reprezentacije UAE

Ujedinjeni Arapski Emirati nedavno su ostali bez svojeg izbornika. Srpski stručnjak Ivan Jovanović dobio je otkaz i to bez da je stigao ekipu voditi u nekoj utakmici nakon što je izabran za izbornika u prosincu prošle godine. Iz UAE su se odmah bacili u potragu za zamjenom, a oko su bacili prema Hrvatima.

Najprije se spominjalo kako za izbornika žele sportskog direktora Dinama Zorana Mamića, a kasnije i da je ovaj posao ponuđen izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću. Naravno, obojica imaju puno bolje poslove od onog izbornika UAE, ali bogati Arapi su se nadali da će ih visokom plaćom 'izuti iz cipela' i privući na svoju klupu.

Mamić se nije oglašavao po tom pitanju, a ubrzo su se pojavile neslužbene informacije da ipak ostaje u Dinamu, a sada je odluku o tome hoće li Hrvatsku zamijeniti UAE-om donio i Dalić. Tamošnja se reprezentacije priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine i Azijske igre koje se održavaju godinu dana kasnije, ali izgleda da u te pothvate neće s Dalićem.

Izbornik koji je s Hrvatskom ostvario najveći uspjeh u povijesti našeg sporta osvojivši srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, odlučio je da će Hrvatsku voditi i na idućem Europskom prvenstvu koje je korona odgodila za iduću godinu. Tako je Dalić navodno odbio čak pet milijuna eura i ostao na pet puta manjoj plaći, ali na puno prestižnijem poslu.