nikakva novost

Nakon nove nemoralne ponude koju je dobio izbornik Zlatko Dalić u javnost je izašao velik problem koji sada ima Davor Šuker; može li doći do preokreta?

15.04.2020 u 11:45

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, mimo svoje volje, našao se u središtu pozornosti. Jer na Bliskom istoku netko je opet spomenuo njegovo ime, pa se već špekulira kako bi upravo on mogao preuzeti izborničko mjesto na klupi Ujedinjenih Arapskih Emirata

Zbog pandemije koronavirusa sportska su borilišta pusta, pa se o nadmetanjima na terenima baš i ne piše. Zato više prostora ostaje za špekulacije i projekcije mogućih transfera. I što zvučnijih, to bolje.

A jedno od takvih zasigurno bi bio i mogući transfer aktualnog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.

No još od njegove prve utakmice protiv Ukrajine, u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, a koje je poslije vješto priveo kraju preko dodatnih kvalifikacija i ogleda s Grčkom, njegov je status u Hrvatskom nogometnom savezu bio uvijek pomalo kompliciran.

Prvo se čekalo kada će potpisati ugovor za SP, bilo je problema oko ljudi koje je želio u stožeru (Dražen Ladić, op.a.), potom je nakon osvojenog srebra u Rusiji uzeo predah i čekao novi ugovor za kvalifikacije, odnosno Euro 2020., a sada pak čeka novu rundu pregovora s Davorom Šukerom jer zna se da mu važeći ugovor istječe u srpnju ove godine. Preko noći čelnici HNS-a, zbog pandemije koronavirusa, imaju velik problem koji se zakomplicirao zbog navodne ponude iz Emirata.

Naravno, nitko ne sumnja da će Daliću uskoro biti ponuđen ostanak na izborničkoj klupi do Eura koji je prolongiran za ljeto 2021. godine, ali dok se ugovor ne potpiše, uvijek ima prostora za nagađanje.

Tim prije što se lansiraju priče kako ponude koje mu stižu itekako premašuju iznos koji sada Dalić ima u ugovoru. Naravno, jer nitko nikada nije službeno obznanio, dok se neslužbeno priča o milijunu eura u bruto iznosu, onda cifre od pet milijuna eura godišnje koje mu navodno nude iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izgledaju svemirski.

Ipak, ono što je izbornik Dalić već stotinu puta ponovio - on je takvih ponuda dobivao cijelo vrijeme, ali ni o jednoj nije želio razmišljati jer trenutačno ima najljepši mogući posao, odnosno vodi momčad koju voli najviše na svijetu.

Međutim, da je vrijeme da se suzi prostor svim ovim nagađanjima, vrijeme je. A to bi se riješilo na način da Zlatko Dalić potpiše novi ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom.

S obzirom na to da ne znamo kakvo je stanje u blagajni HNS-a, niti koliko vrijedi Dalićev potpis, suludo je uopće iznositi cifre, ali sigurni smo da će i po tom pitanju Šuker i Dalić naći zajednički jezik. Ako ne dođe do velikog preokreta...