novi početak

Marko Pjaca riješio jedno od najvažnijih pitanja; povremeni 'Vatreni' karijeru nastavlja u redovima trofejnog velikana

15.04.2020 u 13:58

Bionic
Reading

Marko Pjaca će i iduće sezone igrati u najtrofejnijem belgijskom klubu Anderlechtu u koji je na posudbu došao ove zime, no zbog koronavirusa koji je sve odgodio se nije naigrao

Marko Pjaca je ove zime posuđen Anderlechtu i, iako je odigrao samo četiri utakmica i zabio jedan gol prije nego je koronavirus prekinuo prvenstvo, izgleda da je zadovoljio struku belgijskog sastava. Hrvatski napadač bi tako i iduće sezone trebao igrati u Belgiji, a sudeći po startu, to bi moglo biti odlično i za Zlatka Dalića i reprezentaciju koja bi Euro trebala igrati idućeg ljeta.

Na početku se pisalo kako će se Pjaca na ljeto vratiti u Juventus s obzirom na to da je za najtrofejniji belgijski sastav odigrao tek četiri utakmice, ali sada se sve okrenulo i Hrvat izgleda ostaje u Belgiji gdje će pokušati vratiti formu koju je imao u Dinamu prije odlaska u Juve.

Pjaca je jedan od najvećih talenata u Hrvatskoj, a kada je 2016. godine otišao iz Dinama u Juventus za 23 milijuna eura postavio je rekord postavši najskupljim izlaznim transferom u povijesti Hrvatski Telekom Prve lige. Ipak, brojne ozljede su ga udaljile od Juventusa za koji je uspio skupiti tek 24 utakmice prije no što je poslan na posudbe.

Igrao je za Schalke, Fiorentinu i Anderlecht u kojem nastavlja i iduće godine. Potvrdio je to Belgijancima i njegov menadžer Marko Naletilić, a mi se nadamo da će jedan od najvećih pehista u povijesti hrvatskog nogometa napokon ući u formu po kojoj ga pamtimo i da su ozljede sada stvar prošlosti. Takav Pjaca može i do Real Madrida i Barcelone. Vremena ima, tek su mu 24 godine, samo treba malo sreće.